Aiguamúrcia revisa línies elèctriques amb drons nous

Red Eléctrica Española introdueix a Catalunya l’ús d’aquests aparells. Properament s’utilitzaran per revisar l’eix entre Mequinensa i Constantí

21 julio 2020 19:00 | Actualizado a 22 julio 2020 06:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Red Eléctrica Española (REE) va iniciar ahir al Camp de Tarragona els treballs d’inspecció de línies elèctriques d’alta tensió mitjançant l’ús de drons que permeten revisar l’estat de les línies sense la necessitat que els operaris hagin de pujar a les torres. Aquesta nova tecnologia s’utilitzarà, en les properes setmanes per a la revisió de les línies a l’eix entre Mequinensa i Constantí i també per revisar la línia entre Llavorsí i Tavascan. Red Eléctrica disposa d’un total de vuit aparells de darrera generació que permeten sobrevolar les línies i inspeccionar el seu estat de manera més efectiva, eficient i amb més seguretat, segons informen fonts de la companyia.

Primer pas en la implementació

Segons el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana, «l’ús de drons és un primer pas per anar avançant en la implementació de tecnologies de darrera generació i del big data per a la revisió de les línies i la detecció preventiva de qualsevol incidència».

La companyia disposa d’un equip d’operaris especialitzats en l’ús de drons que aquest dilluns van iniciar els seus treballs al nucli del Pla de Manlleu, al municipi d’Aiguamúrcia, i a l’eix de 220 kV que uneix Magraners (Lleida) i Begués (Barcelona).

Per a Lallana, «ha estat una experiència molt positiva que ens permet avançar en la implementació de tecnologia avançada i en l’ús de tècniques cada vegada més respectuoses en el medi. «Molt aviat, aquesta serà una pràctica habitual a tota la xarxa elèctrica, ha conclòs.

REE aposta per l’ús de drones en la inspecció i el manteniment de les línies elèctriques. De fet, la companyia va obtenir l’autorització com operador oficial de vehicles elèctrics pilotats de forma remota i el personal tècnic per portar–los.

Comentarios
Multimedia Diari