Almoster impulsa un pla estratègic per incentivarel turisme

El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya ha elaborat el document que defineix les accions que cal emprendre

19 mayo 2017 18:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa aproximadament un mes, l’Ajuntament d’Almoster ja disposa del Pla d’Estratègies per al desenvolupament del turisme al municipi d’Almoster, elaborat pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya per encàrrec del consistori a finals de l’any 2015. «L’objectiu era analitzar els recursos turístics del municipi i definir línies estratègiques per impulsar el turisme», detalla l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, el qual xifra en 13 les estratègies que inclou el document i afegeix que «el pla observa el municipi des d’una perspectiva global per poder desenvolupar accions també globals». El programa s’estructura en tres fases, la primera de diagnosi, la segons de proposta estratègica i la tercera de proposta de línies d’actuació.

Una part de la recollida de la informació s’ha centrat a realitzar un inventari dels recursos turístics de la població, així com dels serveis i equipaments complementaris a aquesta activitat. «D’Almoster en destaca el paisatge, l’entorn natural, les activitats culturals, el teixit associatiu, la figura de Gabriel Ferrater, etc.», enumera Àngel Xifré.

La segona fase es va centrar en un profund coneixement d’Almoster a través de diverses entrevistes i sessions de treball amb agents locals de turisme i els sectors relacionats. Per últim, el pla proposa diverses línies estratègiques i accions a seguir per desenvolupar el potencial turístic del municipi. «Amb el document que ens han entregat començarem a treballar en l’àmbit intern per definir les futures accions», explica l’alcalde.

En aquest sentit, el consistori d’Almoster buscarà la complicitat de tots els possibles agents implicats. «Intentarem col·laborar amb les associacions i altres institucions», afegeix l’alcalde i posa d’exemple «el treball impulsat per tres alumnes de turisme que han dissenyat una ruta que recorre les diferents cases del poble». Un altre exemple és l’estrenat, aquest any, Mercat de l’Or Vell, amb l’objectiu de difondre el municipi en l’àmbit turístic, social i cultural. Serà a partir de l’any 2017 quan el consistori posarà en funcionament les diferents accions definides, i que serviran per promocionar productes com l’oli, la producció d’avellanes, les cases senyorials i els recursos vinculats al personatge Gabriel Ferrater.

Comentarios
Multimedia Diari