Barberà de la Conca rebrà 500.000 euros per mirar d'aturar l'avenç de l'esquerda

Els diners els aportarà la Diputació tot i que la Generalitat n'hi retornarà una part

19 mayo 2017 21:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona invertirà 500.000 euros del Pla d'Acció Municipal a intentar mitigar els efectes de les esquerdes que hi ha a Barberà de la Conca. 200.000 euros d’aquesta partida seran restituïts per la Generalitat. “És un malson per la població”, ha apuntat el president de la Diputació, Josep Poblet. La partida s'ha d'aprovar definitivament aquest divendres en el ple de la Diputació i que formen part d'un paquet de 13 milions d’euros en infraestructures i serveis de comarques que provenen de l’estalvi en despesa que ha fet la institució durant l'any.

La teoria que sostenen els geòlegs sobre l'origen de la problemàtica és que al mes d’agost del 2010 es va produir un trencament en el subsòl que va generar un primer moviment. Segons aquesta hipòtesi, els moviments posteriors serien els ajustaments que el turó està fent per reomplir l’espai que el trencament va deixar. El creixement de les esquerdes va fer que s'haguéssin de desallotjar quatre habitatges i tancar l'església de la localitat.

Poblet ha detallat que amb els diners destinats de la Diputació es permetrà “escometre el problema mitjançant un reforçament en diferents punts” del municipi. Concretament en el mur de contenció que evita el creixement de l'esquerda. El sistema farà una funció de subjecció similar a la dels arcbotants de les catedrals. L'esquerda, de tota manera, segueix avançant tal i com adverteix l'alcalde de la localitat, Marc Rovira, qui es mostra molt agraït a la Diputació per l'aportació econòmica. El calendari de les obres encara no està determinat.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari