Botiguers de Tarragona s’adhereix al Pla de normalització lingüística

El pla preveu diverses actuacions de sensibilització, de formació i de difusió de dades i recursos per a l’autonomia lingüística.

01 diciembre 2017 13:06 | Actualizado a 01 diciembre 2017 13:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Santiago Pallàs, i el president de Botiguers de Tarragona, Ferran Milà, han signat aquest dilluns 27 de novembre un acord de col·laboració entre les dues organitzacions.

Amb l’acord, l’associació Botiguers de Tarragona s’adhereix al Pla de Normalització Lingüística per al comerç de Tarragona que el CNL va endegar el 2016.

El pla preveu diverses actuacions de sensibilització, de formació i de difusió de dades i recursos per a l’autonomia lingüística, per tal de millorar l’oferta lingüística en català del comerç tarragoní.

Durant la segona quinzena d’octubre i primera de novembre els tècnics del SLC de Tarragona han començat a visitar els establiments comercials de l’organització per presentar-los les línies generals el Pla, els serveis que ofereix al botiguer i també el programa del Voluntariat per la Llengua —inclòs al Pla—, perquè s’hi adhereixin com a establiments col·laboradors.

Pla transversal

El Pla de Normalització Lingüística per al comerç de Tarragona implica i s’adreça a les administracions, les organitzacions de comerciants (grans i petites) i, com a destinatari últim, el comerç.

Així, enguany, amb l’assessorament de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, el CNL de Tarragona ha signat acords de col·laboració per al desplegament del Pla amb la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona, amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, amb de l’Associació de Comerciants de Sant Salvador i Sant Ramon i amb Botiguers de Tarragona.

A més també s’ha establert col·laboració amb la Unió de Botiguers de Torreforta, Pimec Comerç Tarragona, l’Associació de Venedors del Mercat Central i l’associació de comerciants Via T, amb les quals es podria signar l’acord de col·laboració amb el Pla pròximament.

Finalment, pel que fa a establiments comercials, entre la fase de la primavera passada i la d’aquesta tardor, els tècnics del CNL de Tarragona han visitat més de 70 comerços de Torreforta, Campclar, Sant Salvador i Sant Ramon i el centre de la ciutat, per presentar-los el Pla i oferir-los els diferents serveis que aquest preveu.

Comentarios
Multimedia Diari