Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils, Tarragona, Valls i Salou, les ciutats del Camp que més llegeixen

Tortosa és la població més lectora de les Terres de l'Ebre

EFE

Whatsapp
Imatge d'arxiu de Sant Jordi a Cambrils, la ciutat que més llegeix de la demarcació de Tarragona. Foto: DT

Imatge d'arxiu de Sant Jordi a Cambrils, la ciutat que més llegeix de la demarcació de Tarragona. Foto: DT

Cambrils és la ciutat que més llegeix de la demarcació seguida en segon lloc de Tarragona, després Valls, Salou i finalment Tortosa segons revela el llistat d'Amazon.es, elaborat amb motiu del pròxim Sant Jordi després d'analitzar les vendes de llibres físics i descàrregues de llibres electrònics dels últims 12 mesos.

En l'àmbit català, la població barcelonina de Sant Just Desvern és la ciutat que més llegeix, seguida de La Garriga i Barcelona.

Al top-10 de ciutats més lectores de Catalunya figuren després d'aquest podi, i per aquest ordre, Sant Celoni, Sitges i Sant Quirze del Vallès (Barcelona); en setè i vuitè lloc apareixen Girona i Roses, seguides de Castelldefels i el Masnou.

Prenent com a mostra les compres de llibres per càpita de poblacions de més de 15.000 habitants, el llistat revela que els lectors de Sant Just van comprar un 6,8% més de llibres que Barcelona i La Garriga un 3,4% més que la capital catalana.

I a la ciutat més lectora el llibre més venut ha estat 'La isla de los 5 faros', del comunicador Ferran Ramón Cortes, si bé els seus ciutadans també han destacat per ser els qui van comprar més llibres de salut i de cura personal.

Més enllà de xifres, aquest rànquing té especial rellevància perquè descobreix preferències que donen pistes dels gustos literaris dels catalans: com és el cas de Sant Celoni, que apareix la primera si es té en compte la compra de llibres de cuina, seguida de Sant Just, Barcelona i el Masnou.

Curiosament, a la segona població més lectora, a La Garriga, el llibre més comprat ha estat un de receptes, 'Comer bien a diario. Recetas fáciles para una dieta sana y variada', mentre que 'La noia del tren' ha estat el més venut a tot Catalunya i també el més demandat pels barcelonins a Amazon.es.

Hub de ficció vs. Romanticisme 

Aquesta radiografia de ciutats lectores de Catalunya també permet concloure que la comarca del Vallès Oriental s'alça amb el títol de "hub de la ciència-ficció", ja que les dues localitats que més llibres compren d'aquest gènere són Sant Celoni i Cardedeu.

El llibre més adquirit ha sigut la història d''Arthur al otro lado', una obra de fantasia on Arthur Conan Doyle intenta salvar el món de la màgia.

Si el Vallès Oriental estima la ciència-ficció, la ciutat més romàntica de Catalunya d'acord amb els llibres de literatura romàntica que ha demandat és Esparreguera.

Aquesta població del Baix Llobregat compra un 256% més de llibres d'aquest gènere que la mitjana de Catalunya: el més sol·licitat pels seus habitants ha estat 'El amor huele a café'.

Viatges i afany emprenedor

Sitges es va situar al rànquing de Sant Jordi 2015 com la primera ciutat en lectors i aquest any ha baixat fins a la cinquena posició; tot i això, els seus veïns sí destaquen pels seus gustos viatgers, ja que han estat els segons que més guies de viatge van comprar, per darrere de Barcelona ciutat.

Una altra dada curiosa és l'esperit emprenedor de La Garriga, ja que la segona població més lectora de l'any també té el títol de ser les que més llibres de negocis i economia ha comprat a Amazon.es: un 236% més que la mitjana que les ciutats analitzades.

Podi per demarcacions

Per demarcacions, a Barcelona la llista de ciutats que més llegeixen són Sant Just Desvern, La Garriga, Barcelona i Sant Celoni; a Girona, les cinc primeres són Blanes, Girona, Roses, Banyoles i Calella, mentre que a Lleida lidera el llistat la capital, seguida de Balaguer i Tàrrega.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También