Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils destina 100.000 euros a inversions dels veïns

Del 9 al 29 d'abril es podran presentar les propostes dels pressupostos participatius

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Cambrils.

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Cambrils.

El dilluns 9 d’abril (a les 19:30 hores) s’oferirà una sessió informativa al Centre Cultural Municipal i començarà el termini per a la presentació de propostes als Pressupostos  Participatius de l’Ajuntament de Cambrils.

L’acte públic serà obert a tothom i servirà per explicar tots els detalls del procés participatiu, des de quins requisits han de complir les propostes i qui les pot presentar, fins a la manera com se seleccionaran els projectes que passaran a la fase final i quins seran els mecanismes per votar. 

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Cambrils posa en marxa uns pressupostos participatius, que permetran a la ciutadania proposar i decidir a quins projectes es destina una partida de 100.000 euros del capítol d’inversions. L’objectiu és implicar els cambrilencs i cambrilenques en la gestió municipal, millorar la qualitat democràtica i generar intel·ligència col·lectiva.

Presentació de propostes

La presentació de propostes és la primera de les sis fases del procés. Totes les persones que viuen i/o treballen a Cambrils en podran presentar individualment, en grup (amics, amigues, família) o com a entitat.

Per fer-ho caldrà omplir el formulari del web  http://pressupostparticipatiu.cambrils.cat o bé omplir la butlleta dels tríptics que s’han distribuït casa per casa i dipositar-la a les urnes situades a l’Ajuntament, el Centre Cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, la Biblioteca Municipal, la Torre del Llimó i el Centre Cívic Vilafortuny.

A cada butlleta física o qüestionari fet a través d’Internet només pot haver-hi una proposta. Per fer més d’una proposta caldrà emplenar tants qüestionaris online o butlletes físiques com propostes es vulguin fer.

D’altra banda, el 19 d’abril a les 19:30 hores es realitzarà una jornada participativa al Casal municipal de la Gent Gran per elaborar propostes de manera conjunta.

Les propostes hauran de ser inversions (que es puguin construir i adquirir i que siguin perdurables en el temps) i complir els següents requisits: ser d’interès públic i generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, donar resposta a una necessitat concreta, ser tècnicament i econòmicament viables, legals i no contradir els plans municipals aprovats, no poden ser subvencions i/o ajuts i cap proposta pot superar els 100.000 euros.

Validació tècnica i selecció dels projectes

Una vegada recollides les propostes, els serveis tècnics de l’ajuntament les analitzaran i les agruparan en tres categories: propostes vàlides (compleixen tots els requisits), propostes descartades (no compleixen els requisits) i propostes ja previstes pel govern municipal.

A continuació, amb les propostes vàlides sobre la taula, es farà una jornada de participació oberta a tota la ciutadania i es treballarà amb la metodologia de la puntuació grupal per escollir entre 10 o 15 propostes que passaran a la fase final de votació. Els serveis tècnics pressupostaran i acabaran de definir les propostes que s’hagin prioritzat en aquesta jornada participativa.

Votació

La votació es farà per les mateixes vies que la presentació de propostes (amb butlletes i per internet), del 9 al 29 d’octubre. Tindran dret a vot totes les persones empadronades a Cambrils que tinguin 16 anys o més. S’executarà la proposta més votada i després la resta de propostes més votades sempre i quan la suma total no superi els 100.000 euros.

Temas

Comentarios

Lea También