Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Campanya de control del transport escolar a Tarragona

La Guàrdia Urbana reinicia la campanya en coordinació amb el Servei Català de Trànsit.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els agents controlaran les condicions tècniques, administratives i del servei dels vehicles i de menors

Els agents controlaran les condicions tècniques, administratives i del servei dels vehicles i de menors

Aquest mes de novembre la Guàrdia Urbana de Tarragona reinicia la campanya de control i vigilància dels transports escolars, que es duu a terme periòdicament en coordinació amb el Servei Català de Trànsit.

La campanya de control dels transports escolars està adreçada a verificar diversos aspectes administratius, tècnics i personals que contribueixen a la seguretat dels escolars que en fan ús.

D’aquesta manera els agents con trolaran les condicions tècniques, administratives i del servei dels vehicles dedicats al transport escolar i de menors; la utilització dels sistemes de seguretat passiva per part dels menors, si es disposa d'una plaça o seient per a cada infant, el compliment de l'itinerari fitxat i de les parades i la presència de l'acompanyant de transport escolar degudament acreditat.

Igualment es verifiquen aspectes relacionats amb les condicions del vehicle (antiguitat, prescripcions tècniques, accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, estat i ús dels rètols que indiquen el transport escolar, pneumàtics, assegurances preceptives, etc.)

Es controlen també aspectes directament relacionats amb el conductor, com ara control d'alcholèmia/drogues, documentació necessària, etc.

Segons el conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, els objectius de la campanya són "adoptar mesures correctores necessàries per reduir els risc d'accidents derivats de deficiències tècniques als vehicles, corregir les possibles infraccions de trànsit i aquelles relacionades amb la manca d'ús o utilització deficient dels elements de seguretat i vetllar perquè els vehicles de transport escolar compleixin la normativa legal vigent que regula l'activitat".

Les dades que resultin de la campanya es traslladaran al Servei Català de Trànsit, que reunirà les dades de la resta de municipis de Catalunya per elaborar l'estadística per tal de detectar deficiències.

Aquesta campanya forma part de les iniciatives i activitats referents al manteniment de la seguretat viària als carrers de la ciutat i, de manera més concreta, a l'entorn dels centres escolars.

Temas

Comentarios

Lea También