Castell d’Or invertirà 5 milions d’euros en una nova planta per al cava

L’empresa productora ampliarà les seves instal·lacions amb un edifici nou i modern 

26 noviembre 2018 11:07 | Actualizado a 30 noviembre 2018 13:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El poble de Vila-rodona concentrarà a mitjà termini la seu de la cinquena empresa productora, en importància, de la zona del cava. Aquest objectiu es complirà un cop finalitzades les obres d’ampliació de les instal·lacions que la marca Castell d’Or té al municipi, al costat mateix del Celler Cooperatiu que enguany celebra l’entrada de 100 collites.

Es tracta de la construcció d’un nou edifici «que comptarà amb dues plantes subterrànies, que totalitzen 6.500 m2, amb una capacitat per a 4 milions d’ampolles de cava per planta, i un magatzem logístic de 2.500 m2 de superfície, per al material acabat i matèria seca», indica Adrià Rabadà, president de Castell d’Or SL, que amb els seus 39 anys és el president més jove del grup de cooperatives que integra la companyia. 

L’execució del projecte es troba ja en fase inicial i es preveu el termini d’un any per a la realització de les obres, amb una inversió que rondarà els 5 milions.

Un cost que serà finançat amb els propis recursos de l’entitat, l’aportació per part d’Ajut d’Inversions del Pla de Suport  del Sector Vitivinícola i la sol·licitud de crèdits hipotecaris.

Per fer front a la despesa, Rabadà explica que abans que acabi l’any s’ha de procedir a l’ampliació de capital «que ve donada per l’entrada de nous accionistes, amb la incorporació de les cooperatives d’Albinyana, Bràfim, Llorenç del Penedès, Moja, Vilanova i la Geltrú, la Granada i Viticultors de Cevipe a l’Arboç».

Aquestes s’uneixen a les cooperatives fundadores, que són Vila-rodona, Agrícola de la Conca (l’Espluga i Solivella), la Nou de Gaià, Barberà de la Conca, Bellvei, Cevipe i Vinaixa.

Aquesta important operació comportarà a la vegada el trasllat del domicili fiscal i l’administració central de Castell d’Or SL de la seu actual de Vilafranca a Vila-rodona, «amb els beneficis i impuls econòmic que el fet comporta, inclosa la creació d’ocupació, tant per al nostre municipi com per al Camp de Tarragona», subratlla amb satisfacció un Adrià Rabadà il·lusionat amb l’ambiciós projecte.

En l’actualitat Castell d’Or compta amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava: Vila-rodona, que és la més gran, l’Arboç i l’Espluga de Francolí.

Creixement espectacular

Castell d’Or és el primer client potencial del Centre Vinícola del Penedès (Cevipe), cooperativa agrícola de segon grau, conformada per 13 cooperatives de primer grau i que esdevé la unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DOP Cava, amb un volum social de més de 2.200 socis, més de 6.200 hectàrees de vinya conreada i una producció mitjana de 55/60 milions de quilos de raïm anual. Castell d’Or compra aproximadament el 20% de vi base de cava que Cevipe comercialitza. 

El cinquè lloc en el rànquing de la zona del cava conquerit per Castell d’Or és fruit d’un progressiu creixement, des que inicià fa deu anys les seves operacions, fent un gran salt quantitatiu i qualitatiu. 

Per fer-se una idea d’aquesta evolució, assenyalar que el 2017 es van llançar al mercat 520.000 ampolles de cava, mentre que aquest 2018 se superaran, amb escreix, els 6 milions d’ampolles i per al 2019 es preveu un increment d’1 milió més.

El president de l’entitat avança que la facturació de l’exercici actual  «se situarà entre els 12 i els 15 milions».

Pel que fa a les línies de comercialització, aquestes són de gran abast, on el mercat exterior, amb un 90%, s’erigeix com el principal consumidor, amb una important penetració als països de la Unió Europea, els Estats Units i el Japó.

Comentarios
Multimedia Diari