Cinc consells per prevenir la SVI

27 noviembre 2020 09:33 | Actualizado a 27 noviembre 2020 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La majoria de la població passa mirant una pantalla més temps del màxim de 2 hores al dia recomanables. Des de les 3 hores diàries de les persones més grans de 60 anys, a les 10 hores i mitja que passen els menors de 30 anys. Passar moltes hores davant d’una pantalla pot provocar moltes molèsties, algunes d'elles de caràcter temporal però freqüent, com la fatiga visual, la sequedat, la picor, la visió borrosa, l'enrogiment, el llagrimeig o la visió doble.

Tots els dispositius electrònics tenen pantalles que s'il·luminen, nosaltres les mierm des d'una distància molt curta amb la vista fixada durant molta estona. La disminució del temps d'ús ajuda, però també cal tenir en compte altres factors com la distància, la llum o el parpelleig. Contràriament als nostres hàbits i costums actuals, els nostres ulls estan preparats per veure-hi de lluny, en canvi abusem de la visió propera, generant un sobreesforç al nostre sistema visual.

Més del 70% de la població pateix la Sindrome Visual Informàtica (SVI) degut a un ús excessiu de les pantalles. L'equip de Teixidó, volem fer-vos arribar cinc consells per actuar i reduïr l'impacte de les pantalles a la nostra salut visual, entenent que són part de la nostra vida quotidiana i professional.

1. Regla del 20-20-20. Apartar la mirada durant 20 segons cada 20 minuts enfocant a una distància de 20 peus, és a dir, 6 metres.

2. Il·luminació. Evitar els reflexos en la pantalla, especialment de llums superiors o finestres. Podem fer servir un filtre antireflector en la pantalla.

3. Postura. L’ergonomia és bàsica per aconseguir un bon rendiment visual.

4. Posició de la pantalla. El monitor ha d’estar per sota de l’alçada dels ulls.O la part superior del monitor a l’alçada dels nostres ulls.

5. Parpelleig. Forçar el parpelleig voluntari o mantenir tancats els ulls 20 segons de tant en tant. Evitar ambients molt secs per calefacció o aire condicionat.

A més, als nostres centres podeu trobar ulleres graduades amb filtre blue, fetes específicament per ajudar en aquests casos, bloquejant la llum blava que emeten les pantalles.

Visita les botigues de Optiques Teixidó  de Tarragona, Reus, Sant Pere i Sant Pau i Valls.

Mès informació a la nostra web https://www.opticateixido.com/

Comentarios
Multimedia Diari