Cosmètics personalitzats

L’empresa Genocosmetics Lab i el Centre for Omic Sciences, una unitat mixta de titularitat de la URV, utilitza una tècnica per estudiar la microbiota facial de cada persona i veure quins microorganismes actuen coma barrera protectora 

24 junio 2019 13:55 | Actualizado a 24 junio 2019 14:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El centre tecnològic de Catalunya Eurecat, l’empresa Genoscomsmetics Lab i el Centre for Omic Sciences (COS) estudien la microbiota facial - microorganismes que viuen en la capa més superficial de la pell de la cara - de cada persona per crear cosmètics personalitzats que siguin més eficaços.
L’empresa Genocosmetics Lab i el Centre for Omic Sciences (COS), una unitat mixta de titularitat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona gestionada pel centre tecnològic Eurecat, estan utilitzant la tècnica de seqüenciació massiva per estudiar la microbiota facial de cada persona i veure què microorganismes actuen com barrera protectora que afecta als cosmètics. 

La finalitat, segons ha explicat la directora de la Unitat de Ciències Ómicas d’Eurecat, Núria Canela, és aportar més informació per crear cosmètica personalitzada que no tingui en compte només la dotació genètica de cada persona, sinó també l’estat de la pell a través de la valoració de la flora cutània, a fi de garantir l’eficàcia del producte cosmètic.

En concret, Genocosmetics Lab i Eurecat estan desenvolupant els primers tests comercials que busquen la relació existent entre la base genètica de cada persona, obtinguda mitjançant panells de genotipat, amb diferents característiques modulables, com la microbiota facial o el perfil metabòlic.
L’objectiu és crear de productes personalitzats en el camp de la nutrició i la cosmètica que aportin als consumidors i professionals mecanismes per mesurar la seva efectivitat. 

En el cas de les dietes personalitzades, Eurecat analitza el perfil metabolòmic en orina, és a dir, el conjunt d’elements químics que resulten de l’activitat metabòlica, per al seguiment d’un pla dietètic ideat a partir de la base genètica de cada persona. 

Aquestes determinacions, fetes mitjançant la tecnologia de Ressonància Magnètica Nuclear (RMN), aportaran informació útil i individualitzada de resposta a la dieta. 

Aquestes noves mesures seran usades per l’empresa Genocosmetics Lab com marcadors de seguiment i eficàcia que traslladarà als consumidors. 

A partir dels resultats obtinguts dels metabòlits en orina i de microbiota facial, es decidirà la seva idoneïtat com variables que aportin informació per dissenyar productes personalitzats. 

Dins el projecte, Eurecat desenvoluparà i validarà el mecanisme de genotipado utilitzant la tecnologia emergent Multi-Analyte Profiling (xMAP) que permet analitzar a la vegada múltiples variants de canvis d’un només nucleòtid (SNP, de l’anglès Single Nucleotide Polymorphism), sense necessitat d’acumular diferents mostres per a cada anàlisi per proporcionar al consumidor una resposta ràpida en la generació dels productes creats a la seva mida. 

El projecte, que es diu YB-METAGENCODE (de l’anglès Your Beauty Metabolomics and Genomic Code), «permetrà oferir al consumidor una reducció en el temps d’espera, un augment de la personalització i un mecanisme de seguiment i eficàcia que li proporcionarà una satisfacció més gran en relació amb el producte», ha dit Canela respecte a aquestes noves investigacions. 

Comentarios
Multimedia Diari