Col·legi Lestonnac-l’Ensenyança, l’èxit d’un model innovador

La directora, Elena Rodríguez, explica quines són les bases del seu projecte educatiu

24 febrero 2021 12:26 | Actualizado a 31 marzo 2021 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Educació de 0 a 18 anys i l’únic centre a la ciutat de Tarragona amb el Batxillerat Internacional. 

Quina és la base de l’èxit de la vostra escola?

L’èxit es troba en les persones que fan possible el projecte educatiu. Un model pedagògic, Signa, centrat en l’alumne i els reptes que vol aconseguir. La formació contínua, els espais d’aprenentatge a infantil i l’aprenentatge basat en projectes, el Programa TEI (tutoria entre iguals), mètodes centrats en la manipulació i l’experimentació com l’Axioma o l’Innovamat per les matemàtiques i el raonament, metodologies participatives que fan que l’alumne se senti protagonista, com el Junior Report (Revista digital escolar), la Lliga de Debat o la First Lego League que són alguns dels exemples de com es descobreixen els talents i es potencien.

Com treballeu la competència comunicativa de l’alumnat? 

A través de l’ús de diferents llengües a l’aula i potenciant l’ús de l’anglès i l’alemany. Un sistema immersiu en llengua anglesa, amb professorat nadiu des de la llar d’infants garanteix l’aprenentatge del català, castellà i anglès de manera natural. A primària, a partir del proper curs, tots els alumnes aprenen una segona llengua estrangera, l’alemany igual que a l’ESO.

Avui la tecnologia és una eina imprescindible per a tots, com la treballeu a l’escola?

Com un canalitzador de l’aprenentatge. Els robots ens permeten treballar el raonament lògic i seqüencial des d’infantil. Per als més grans ajuden a desenvolupar els projectes interdisciplinars. 

Penseu que és important la creativitat?

És fonamental. L’art i la creativitat estan lligats amb la part emocional. La música, el teatre, la declamació i l’oratòria s’inclouen en totes les etapes per tal d’estimular la competència artística.

Com treballeu l’atenció individualitzada segons els diferents ritmes d’aprenentatge?

Entre l’educador i l’alumne s’han d’establir sinèrgies d’afecte i il·lusió. Cal fer l’alumne responsable del seu aprenentatge, animant-lo a establir els objectius per desenvolupar al màxim les seves capacitats. 

Portes obertes

Podeu conèixer més sobre el projecte educatiu de Lestonnac-l’Ensenyança demanant una entrevista personalitzada o bé reservant plaça a la Jornada de Portes Obertes del proper 6 de març.

Comentarios
Multimedia Diari