Denunciades dues persones per caçar ocells de forma il·legal a Tarragona

Tenien fins a vuit caderneres per agafar-ne més exemplars. La pràctica només és possible amb autorització.

31 octubre 2017 13:50 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tarragona han denunciat en les últimes hores a dos persones veïnes dels barris de Ponent de la ciutat per caçar de forma il·legal fringíl·lids mitjançant una xarxa abatible. Ho feien en terrenys rústics aprop del barri on residien.

El mètode emprat no és il·legal si es tenen els permisos corresponents de la Generalitat. Com que en aquest cas els dos homes no tenien cap documentació que avalés la caça de fringíl·lids, els agents de la Policia Autonòmica els han pres la xarxa que utilitzaven i les vuit caderneres que tenien en gàbies com a reclam.

A diferència de la caça amb xarxa japonesa, on els ocells s'hi queden enganxats sense cap mena de selecció (aquesta pràctica sí està considerada delicte penal i per tant es procedeix a la detenció de la persona que ho faci), la xarxa abatible requisada en aquest cas es col·loca a terra i el reclam (la cadernera) al mig. Com que només es tanca en forma de bossa quan hi ha l'ocell que es pretèn caçar, la xarxa és legal si es té el permís corresponent. 

En cas contrari, la denuncia als caçadors és administrativa com en el cas dels dos veïns de Tarragona enxampats pels Mossos.

Comentarios
Multimedia Diari