El Mercat Central de Tarragona recupera la bàscula adquirida l’any 1956

El Mercat Central ha recuperat la bàscula original que va ser adquirida per l’Ajuntament de Tarragona l’any 1956

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge de la bàscula.FOTO:CEDIDA

Imatge de la bàscula.FOTO:CEDIDA

Es tracta d’una peça històrica que s’utilitzava per repesar els productes sempre que hi havia algun dubte entre majoristes i comerciants. Va estar operativa fins ben entrada la dècada dels setanta i ara, després de gairebé mig segle, ha tornat al Mercat Central, segons va anunciar ahir l’Ajuntament de Tarragona en un comunicat de premsa.

La bàscula ja es pot veure a la parada destinada a degustació i la intenció és que en un futur tothom que ho desitgi en pugui fer ús. De moment, seguint les recomanacions sanitàries de les autoritats per evitar l’expansió de la Covid-19, restarà com a mostra expositiva fins que es pugui utilitzar.

Segons indica la corporació municipal, la recuperació d’aquesta peça històrica ha estat possible «gràcies als minuciosos treballs de restauració encarregats pel Mercat Central en els quals ha participat activament el paradista i aficionat a les antiguitats Jaume Pedascoll».

La peça, adquiria per 16.500 pessetes de l’època, era una màquina automàtica que tenia capacitat per pesar des d’1,5 a 150 quilograms. Va ser creada per l’empresa barcelonina Arisó Moix i, un cop comprada, es va instal·lar a la caseta de l’agutzil, ubicada a l’esquerra de l’entrada principal del Mercat Central.

A finals dels anys setanta, la bàscula es va traslladar a les càmeres frigorífiques del soterrani del propi mercat. A partir d’aquell moment, només la utilitzaven els paradistes quan es descarregava la mercaderia. Anys més tard, ja en desús, es va traslladar al magatzem del Mercat de Torreforta.

Temas

Comentarios

Lea También