El Mercat de Santa Llúcia a Les Piles de Gaià, un aparador de l’artesania local

La novena edició d’aquest esdeveniment inclou els millors treballs artesans de la Conca de Barberà i la Segarra. 35 paradistes van fer visibles les seves creacions

17 diciembre 2018 11:51 | Actualizado a 17 diciembre 2018 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La novena edició del Mercat de Santa Llúcia a les Piles de Gaià  va portar fins a aquest menut poble de la Conca de Barberà centenars de visitants, ahir diumenge, atrets per la fama que ha assolit el Mercat de Santa Llúcia, organitzat per l’Ajuntament de la localitat. L’artesania de la comarca i també la de la Segarra han estat, un any més, el principal atractiu de la mostra. 

Malgrat el temps insegur, la diada no podia començar de la millor manera al pintoresc Parc municipal, amb el riuet, un dels ulls del Gaià, l’escenari de la fira, quan a les 10 del matí es va servir l’esmorzar i es va sortejar  la cistella de Santa Llúcia, nodrida dels productes exposats a la fira, amb recaptació a favor de La Marató de TV3, i l’obertura del mercat. 

En aquesta novena edició la mostra va comptar amb un total de 35 paradistes, esdevenint «un aparador de l’artesania de la comarca que fa visible tota la feina artesanal que es desenvolupa a la zona», va subratllar Maria Tosquella, regidora de Joventut, Festes i Esports de l’Ajuntament de les Piles.

Productes de proximitat 
De fet, els visitants van poder passejar, observar, degustar, triar i comprar productes de proximitat com melmelades, formatges, embotits, pastisseria, cerveses artesanes, oli, a més de peces de joieria, roba per a infants feta a mà, i un bon ventall d’elements propis del Nadal i de les tradicions més nostrades.
De cara al migdia el plugim es va deixar caure, però les parades, protegides amb sengles carpes, van poder donar continuïtat a la seva oferta. 

La Nati, de Formatges Sant Gil d’Albió, comentava que «la pluja no ha impedit les vendes, ja que molta gent ve expressament per comprar, i això fa que continuem apostant per acudir a les Piles des de la creació d’aquest mercat, que ja s’ha consolidat a la comarca». 

El Mercat de Santa Llúcia va esdevenir la jornada ideal per a famílies senceres atès que, paral·lelament al mercat, hi hagué diverses activitats pensades per al gaudi dels infants, com ara els jocs d’experimentació a l’espai del Pájaro Carpintero i la mostra d’animals de granja. 

A la tarda, al mateix parc, els més menuts van viure la màgia del caga tió i de l’espectacle infantil del grup Escalivada La caputxeta boja, a la sala d’actes. Va seguir la festa amb una xocolatada.

Comentarios
Multimedia Diari