El PSC critica l'acord per fraccionar el crèdit de les obres de l'hospital de Reus

Recorda que el secretari municipal va advertir el 2013 que no s'arribaria a temps pel canvi urbanístic de la zona de Pich i Aguilera

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El PSC de Reus va criticar ahir durament l’acord anunciat dilluns passat per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, per fraccionar en 10 anys el pagament del crèdit de 34,9 milions d’euros que havia de fer front abans del pròxim 22 d’abril i que forma part del préstec que es va sol·licitar en el seu dia per les obres del nou Hospital Sant Joan.

El portaveu del grup municipal del PSC de Reus, Andreu Martín, va qualificar ahir d’acord «dolent» les condicions pactades pel govern de la ciutat amb els bancs per fer front al pagament del crèdit de l’hospital. «Reus haurà de pagar vuit milions més d’euros en interessos per la deixadesa i la improvisació d’aquest govern», va criticar Martín per a qui el problema ha estat que «entre d’altres, el govern de la ciutat no ha fet cap tràmit durant quasi quatre anys per poder complir amb els seus compromisos».

El portaveu socialista feia referència a la manca d’instrucció pel canvi urbanístic de la zona de Pich i Aguilera, els solars dels quals eren la garantia del préstec de l’hospital però que requerien d’un nou planejament i que «quan es van recordar ja no hi eren a temps». «Hem preguntat diverses vegades per la situació d’aquest immoble» va assenyalar Martín, el qual va apuntar que en una reunió del Consell d’Administració de l’Hospital Sant Joan, al desembre de 2013, el propi secretari municipal va reconèixer «que no s’havien iniciat els tràmits de modificació del planejament de l’edifici de l’Hospital de Sant Joan de Reus i, que ja en aquella data, no hi serien a temps, ja que el venciment del crèdit era al mes d’abril de 2015 i la tramitació administrativa del planejament té un termini previst d’un any i, posteriorment, s’ha d’iniciar tot el procés de venda pública dels béns immobles i per tant, no s’arribaria a temps».

El govern municipal podrà aprovar aquesta modificació del préstec ja que el Partit Popular ja anunciat que votarà a favor. En declaracions a reusdigital.cat, el portaveu del grup, Sebastià Domènech, va dir que «seria una greu irresponsabilitat no donar suport a aquesta modificació».

Comentarios
Multimedia Diari