El Pius modernitza els equips de radiologia per millorar la detecció

Des de l'abril, l'Hospital compta amb un mamògraf que permet detectar el càncer de mama en fases molt inicials i pròximament s'instal·larà un equip digital per a radiografies

19 mayo 2017 16:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pius Hospital de Valls s’està posant al dia en matèria de radiologia (Servei de Diagnosi per la Imatge). A principis d’any ja es va incorporar un servidor que permet realitzar consultes a especialistes per tal de decidir ràpidament què cal fer amb un pacient, mentre que el passat mes d’abril es va incorporar un nou mamògraf digital que millora la precisió del diagnòstic.

Aquestes són dues de les millores dutes a terme al centre, però encara se n’han de realitzar més. I és que el Pius està actualment immers en un procés de modernització integral dels espais i equipaments tecnològics del Servei de Diagnosi per la Imatge. Les millores s’ha posat en marxa aquest any i s’estendran fins a finals del 2017. La inversió global és de 692.565 euros (IVA inclòs) per part del Grup de Serveis Sanitaris Sant Roc.


Diagnòstics més ràpids
La finalitat de tot aquest procés de modernització és aconseguir diagnòstics més ràpids. En aquesta línia, a principis d’any es va incorporar un servidor PACS, un sistema que permet l’emmagatzematge digital, transmissió i descàrrega d’imatges radiològiques, garantint el que marca la Llei de protecció de dades. Així, els estudis en qüestió poden ser consultats per un especialista a través de qualsevol dispositiu connectat a internet i, per exemple, donar opinió o decidir que el pacient ha de ser traslladat a un altre hospital.

Però més enllà de la rapidesa, es busca també la precisió en els diagnòstics, com és el cas de la incorporació del nou mamògraf digital directe amb tomosíntesi. Es tracta d’una nova tecnologia que permet obtenir múltiples imatges simultànies de la mama en lloc d’una única, fet que permet que el càncer es detecti en fases més inicials i que, per tant, es redueixi la mortalitat i es puguin evitar els tractaments més agressius.

Per al 2017, la modernització tecnològica del Pius culminarà amb la reforma de la sala d’exploració de raig X i la zona de control del servei de diagnosi per la imatge, situat a la primera planta de l’hospital, unes obres que permetran optimitzar l’espai i que comportaran una inversió de 211.115 euros (IVA inclòs).

Aquesta reforma, permetrà que el Pius Hospital disposi d’un nou espai per poder integrar noves tècniques diagnòstiques que ara es realitzen a Tarragona i, per tant, ampliar els serveis. Aquest és el cas de la Densitometria Òssia, prova que permet determinar la densitat mineral òssia.

El procés de modernització també preveu substituir l’actual sistema analògic de radiologia per un de digital directe de suspensió de sostre per a fer radiografies per 241.050 euros. Així, la imatge serà transmesa i emmagatzemada automàticament, disminuint la dosi de radiació dels estudis i augmentant la rapidesa de la seva realització.

Comentarios
Multimedia Diari