El Pont d’Armentera: 15 dies sense internet ni telèfon

L’Ajuntament està treballant per canviar la companyia subministradora d’internet. L’avaria afecta tot el municipi, que té prop de mig miler d’habitants

07 febrero 2019 11:26 | Actualizado a 07 febrero 2019 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja fa 15 dies que el Pont d’Armentera, un municipi de 515 habitants a l’Alt Camp, no té internet ni telèfon per una avaria general. El servei tècnic de Movistar –companyia subministradora– els va informar que havien caigut les antenes 4G i 3G. Aquest dimecres el Pont d’Armentera va tenir durant dues hores el servei d’Internet i telefonia, però va tornar a marxar. 

L’alcalde del municipi, Jaume Graells, lamenta que «l’espai on es troben les antenes està deixat, hi ha vidres, deixalles i arbustos. Crec que hauria d’estar tancat i amb alguna càmera que protegís la zona, però això no és competència nostra», i afegeix que «està costant parlar cara a cara, ja que ens agradaria exposar el problema». 

Graells manifesta que es tracta d’un poble petit i, per aquest motiu, que no els fan tant de cas. «Si fóssim més habitants, el problema ja no hi seria», afegeix. 

Aquests dies la rutina al poble ha canviat. El consultori està obert, però no s’hi poden fer les receptes electròniques; a les fàbriques tenen problemes amb les comandes; les persones grans no poden fer cap trucada i estan incomunicats; el restaurant del poble en època de calçotades no rep les reserves i diuen que poden perdre clients; i la Caixa porta dos dijous sense obrir. L’Ajuntament està obert, però no pot fer les operacions necessàries, ni pagar les factures als treballadors. 

De fet, aquests dies el secretari i l’administrativa estan treballant a les oficines del consistori de Figuerola del Camp, per tal d’avançar feina. 
«Els veïns es pensen que nosaltres no fem res i llavors els diem que també truquin ells perquè des de la companyia tinguin constància d’aquesta situació, ja que treballen per estadístiques», remarca el batlle.

Un problema de fa anys
El problema fa anys que dura. L’any passat van estar vuit dies sense el servei, però aquest any és la vegada que ha durat més dies. El 23 de gener va marxar internet a les deu del matí. El 29 i el 30 en van tornar a tenir, però l’endemà va tornar a marxar, fins ara. «El primer dia ens van dir que hi posaven fil a l’agulla, però no hem sabut res més». No obstant això, arran de les diverses queixes que s’han produït, han tancat les portes dels comptadors. «Hi podia entrar tothom i calia més seguretat».
De moment, però, des de l’Ajuntament no saben res. Des de la companyia els diuen que hi estan treballant. I és que el consistori ha parlat amb una nova companyia subministradora d’internet i estan fent tràmits. «Crec que en un termini màxim d’un mes ha d’estar resolt, i ho comunicarem als veïns per tal de veure quins s’hi volen adherir», conclou l’alcalde del Pont d’Armentera.

Comentarios
Multimedia Diari