El Priorat ha de refer la candidatura de la Unesco cara al setembre

Ha estat molt ben valorada pel Consell de Patrimoni Històric, però s´han de reforçar aspectes com la seva excepcionalitat

19 mayo 2017 16:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ no ha estat escollitcom a candidat espanyol per ser declarat patrimoni mundial de la Unesco 2018 en la reunió del Consell de Patrimoni Històric celebrada entre dijous i ahir divendres, decantant-se pel complex arqueològic de Risco Caído de Gran Canària. Això, però, no vol dir que la candidatura quedi fora de la convocatòria 2018.

Tal com explicava ahir el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, «la candidatura ha estat molt ben valorada» i ara el que s’haurà de fer és reformular algun aspecte i presentar-la de nou el proper mes de setembre perquè sigui valorat tècnicament. Concretament, «s’ha d’aprofundir en l’excepcionalitat del paisatge del Priorat», va explicar ahir Garcia, que també destacà la feina feta fins ara, assegurant sentir-se més a prop que mai del reconeixement de la Unesco.

«Confiem que aquest 2018 el Priorat es presenti com a candidata al costat de Risco Caído de Gran Canaria -va dir-, i si no és així, seguirem treballant cara el 2019 perquè veiem aquest reconeixement com una eina per gestionar de forma sostenible el territori».

Segons es destaca des de la Generalitat, el Consell del Patrimoni Històric «ha tingut molt en compte el contingut del dossier de candidatura i, de manera especial, l’apartat del sistema de gestió i de protecció que l’acompanya, que ha considerat excepcional».

Així mateix, es destaca que la candidatura té justificat el seu valor universal excepcional per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i també per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».

Comentarios
Multimedia Diari