El Sant Enterrament, el petit ‘miracle’ de Constantí

A la processó van poder desfilar els misteris rescatats de l’església tancada per problemes estructurals

19 abril 2019 23:34 | Actualizado a 19 abril 2019 23:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els misteris de l’Oració de l’Hort, de la Mare de Déu dels Dolors i el Sant Crist van tornar a sortir ahir a la nit a la processó del Sant Enterrament, com és tradició a Constantí. Hi ho van fer ‘de miracle’ atès que aquests elements de la Setmana Santa van quedar a l’interior de l’església de Sant Feliu, quan aquesta es va tancar al culte el març de 2016 a causa dels danys estructurals de l’edifici.

Des de la Confraria del Crist de la Puríssima Sang de Constantí van advertir que, a les portes de la Setmana Santa, la processó del Divendres Sant corria el risc de suprimir-se o bé sortís amb només els Armats i la Creu petita. Davant aquesta disjuntiva es va prendre la ferma decisió d’entrar al temple, amb l’autorització dels tècnics i l’ajuda d’un paleta, per ‘rescatar’ els passos i el Sant Crist de la Sang.

Per part de l’Ajuntament de Constantí es va oferir algun espai per guardar els misteris, com ara el Pavelló Poliesportiu, però es va optar per un local situat a prop de l’església, que va oferir un particular. Allí, després d’haver de serrar les potes de la peana per poder entrar els passos per la porta, a ritme frenètic es va procedir a  la neteja dels misteris i deixar-los a punt per desfilar amb tota la dignitat.

 

Comentarios
Multimedia Diari