El Síndic defensa no desmantellar la via i aposta per el tramvia entre l'Hospitalet i PortAventura

Insta a la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat a potenciar el transport públic i que sigui més sostenible

12 junio 2018 10:31 | Actualizado a 12 junio 2018 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Síndic s'ha pronunciat i ho ha fet en contra del posicionament del alcaldes que defensen el desmantellament de la vía de la costa entre l'Hospitalet de l'Infant i PortAventura, tan bon punt es posi en funcionament el Corredor del Mediterrani. Després de rebre prop de 200 queixes, aquest organisme ha estudiat el cas i ha emès una resolució en la que "insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat per tal que, conjuntament, cerquin la millor solució tècnica per convertir l'actual línia ferroviària en una infraestructura de transport públic intermunicipal (tren-tramvia)".

Aquest organisme assegura que el desmantellament d'aquesta infraestructura, que podria ser reutilizada per garantir la mobilitat amb el mínim d'efecte negatiu per al medi ambient, vulneraria el dret a la mobilitat. En aquest sentit,  sol·licita que  es promoguin polítiques de transport i de comunicació "basades en criteris de sostenibilitat i que fomentin la utilització del transport públic". A més, demana a totes les adminitracions que "adoptin mesures en matèria de transports i mobilitat encaminades a reduir la vulnerabilitat i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle".

El Síndic assegura també que aquest assumpte hauria de figurar entre els temes prioritaris en l'agenda que s'ha de tractar entre ambdós governs.

Als ajuntaments de Cambrils i Salou, els recorda que han de defensar davant el Ministeri de Foment el projecte de condicionament tren-tramvia de l'actual línia ferroviària. A més els diu que han de participar en la determinació, abans del seu establiment i juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, de les condicions d'integració del sistema tramviari i, que han de sol·licitar un informe del  Programa de planejament territorial, un cop aprovats inicialment els plans urbanístics d'iniciativa municipal.

El Síndic ha estudiat el tema arrel de les queixes presentades per les plataformes en defensa del transport públic (PTP i PDF.Camp), i de la secció sindical UGT d'Adif i Renfe. Aquests s'han mostrat en contra del desmantellament de la via, que és l'opció que defensen els ajuntaments junt amb la Generalitat.

 

Comentarios
Multimedia Diari