El Temps a Tarragona: Cel entarinyat durant tot el dia

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 2 de desembre

01 diciembre 2021 10:52 | Actualizado a 01 diciembre 2021 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Al llarg de tota la jornada el cel estarà cobert al vessant nord del Pirineu, i entre molt ennuvolat i cobert a la resta de l'extrem nord de la serralada. A la resta del país, el cel estarà poc o mig ennuvolat fins a primera hora del matí. A partir de llavors, la nuvolositat es trencarà i quedarà serè o poc ennuvolat. Per altra banda, al quadrant nord-est, sobretot a punts del litoral i prelitoral sud de la Costa Brava i nord de la Central, estarà molt ennuvolat al matí pel creixement d'algunes nuvolades, mentre que durant la tarda quedaran intervals de núvols.

Pluges

Al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació al llarg de tota la jornada, mentre que de forma més aïllada podrà afectar a la resta de l'extrem nord del Pirineu. Al Pirineu la cota de neu passarà dels 1.100 metres de matinada als 800 metres a partir de migdia, i a totes les cotes al llarg de la tarda. A la Val d'Aran, les quantitats de neu acumulades seran poc abundants a cotes baixes i molt abundants a cotes elevades, i a la resta de serralada seran entre poc abundants i abundants. Per altra banda, s'espera precipitació a punts del litoral i prelitoral sud de la costa Brava i nord del Central fins al vespre, però més probables fins a migdia. Fora del Pirineu la cota de neu se situarà entre els 1.000 i els 1.200 metres, i no es descarta que hi hagi tempesta i algun gra de calamarsa o neu granulada.

Temperatura

Temperatura mínima en lleuger o moderat descens, sobretot al Pirineu, i en alguns indrets s'assolirà al final del dia; malgrat això, en alguna vall pirinenca del vessant sud podrà pujar lleugerament a causa del vent. Temperatura màxima en descens lleuger, o moderat al Pirineu; tot i això, a punts de la depressió Central pujarà lleugerament o moderadament.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. Malgrat això, al prelitoral sud, a la depressió Central i en algunes valls del Prepirineu serà regular o dolenta de matinada fins a mig matí per la presència d'alguns bancs de boira o boirina, que localment persistiran fins al migdia al nord de la depressió Central. Per altra banda, al vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta tota la jornada, especialment a cotes altes i mitjanes.

Vent

Fins a migdia bufarà vent entre fluix i moderat de component nord i oest, amb ràfegues fortes a la meitat sud i al nord de l'Empordà, i algunes de molt fortes a les Terres de l'Ebre, al sud del Camp de Tarragona i al Cap de Creus. Per altra banda, el vent serà fluix i de direcció variable al nord de la depressió Central i a les valls del Prepirineu fins al final del matí i tota la jornada a l'interior del quadrant nord-est. A partir de migdia el vent es reforçarà i s'imposarà el component nord arreu, amb cops molt forts a cotes elevades del Pirineu i el Prepirineu, i a l'Alt Empordà, mentre que a la resta serà entre fluix i moderat amb alguns cops forts a les cotes més elevades. A més, hi podrà haver algunes ràfegues extremament fortes als cims més elevats del Pirineu.

Comentarios
Multimedia Diari