Más de Tarragona

El Viver de Celleristes de Barberà doblarà la capacitat de producció

S'ampliaran les instal·lacions per donar suport als actuals viveristes i poder acollir nous emprenedors

Montse Plana

Whatsapp
Actualment, el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca acull sis empreses de tota la comarca. Foto: cedida

Actualment, el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca acull sis empreses de tota la comarca. Foto: cedida

La Conca de Barberà aposta fort pel vi i els joves emprenedors que es volen endinsar en aquest món. El 2006 s’inaugurava a Barberà de la Conca el primer Viver Comarcal de Celleristes de tot l’Estat espanyol, i ara, 10 anys més tard, el projecte segueix creixent i ho fa amb l’Espai Acceleravins, una important ampliació de les instal·lacions que permetrà incrementar el nombre de viveristes (actualment sis) i doblar la capacitat productiva actual, situada entorn dels 95.600 litres, i que ara podria arribar als 190.600.

L’objectiu d’aquesta nova fase, que estarà finalitzada el proper mes de juliol, és habilitar nous espais per a aquells viveristes que ja compten amb una producció significativa i amb bones perspectives de futur, però que encara necessiten un temps addicional per poder independitzar-se i continuar el projecte amb instal·lacions pròpies, un pas que altres viveristes han realitzat en un termini inferior als 5 anys.

Així, es facilitarà l’estada d’aquests viveristes perquè consolidin els projectes amb instal·lacions adequades al seu nivell de producció, mentre que es podrà donar entrada a nous emprenedors i, concretament, a un parell o tres d’empreses de forma inicial, xifra que arribaria a quatre.


Naus de l’antiga Cooperativa
El projecte, que preveu nous espais per a la vinificació i magatzem de producció, envasos i embalatges, es desenvoluparà en unes naus ubicades just al costat del Viver de Celleristes i que formaven part de l’antiga Cooperativa Històrica: la coneguda com a nau-bodega, de 353 metres quadrats de superfície útil, i l’antiga nau dels adobs, de 240 metres quadrats.

D’una banda, la nau-bodega s’habilitarà com a zona de vinificació, per elaborar el vi, mentre que l’antic magatzem d’adobs s’adequarà com a magatzem d’envasos i embalatges i de producte acabat. Durant els treballs també es milorarà l’espai de recepció als clients i visitants del Viver actual i es condicionarà el paviment del pati interior de la cooperativa.


Ajut del programa Leader
El pressupost total dels treballs ascendeix a 230.488 euros, una inversió que comptarà amb els ajuts del Programa Leader. Precisament per complir amb els terminis del Leader, i també per no perjudicar la verema, les obres hauran d’estar finalitzades al juliol. Ara el projecte es troba en període de licitació i el termini d’execució és de quatre mesos.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También