El bus urbà de Valls serà gratuït a partir de gener

En els últims anys s’ha incrementat gairebé un 50 per cent la xifra d’usuaris que utilitzen aquest transport

18 septiembre 2019 07:30 | Actualizado a 20 septiembre 2019 16:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El bus urbà de Valls serà gratuït a partir d’aquest gener per a totes les veïnes i veïns del municipi. Així ho va anunciar ahir en roda de premsa, l’alcaldessa de Valls Dolors Farré. «En els últims anys s’han millorat els busos. Tenen wi-fi i cada cop els usuaris l’agafen més, va destacar l’alcaldessa de Valls. Fins al 2013 utilitzaven l’autobús uns 70.000 viatgers l’any. Des del 2013 fins a l’actualitat, uns 100.000 usuaris -un augment de gairebé un 50%-. Per aquest motiu ha fet incentivar la gratuïtat de l’autbús que entrarà en vigor el pròxim mes de gener.

El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Valls, Ramon Font, va explicar que «fins ara els preus eren molt ajustats, i era gratuït per a les persones jubilades, hi havia bonificacions per a famílies amb necessitats. Creiem que amb aquesta gratuïtat augmentaran els usuaris». De moment es mantindran les tres rutes de l’autobús urbà i els horaris. No osbtant, depenent de la demanda es podrien ampliar les línies i els horaris.

A més aprofitant que aquesta és la Setmana de Mobilitat l’autobús serà gratuït durant aquests dies. Per altra banda, també es posarà en funcionament el servei de busos llançadora del centre de la ciutat fins al cementiri per a la ciutadania, un servei gratuït, per evitar col·lapse de cotxes, així com facilitar l’anada al cementiri a persones amb mobilitat reduïda. La voluntat del consistori és conscienciar i motivar la població sobre el fenomen del canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de CO2.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, tindrà lloc la 30a edició de la Festa de la Bicicleta. Valls viurà el proper diumenge 29 de setembre la 30a Festa de la Bicicleta. És un dels esdeveniments esportius de caràcter popular i familiar més multitudinaris i que, en les últimes edicions, ha comptat amb més de 800 corredors. La festa, en què les bicicletes prenen els carrers de la ciutat a partir de les onze del matí, s’iniciarà i finalitzarà al Pati.

Sostenibilitat

La mobilitat sostenible és un dels eixos principals sobre els quals es treballa, promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada. Es pretén fomentar la bicicleta com a vehicle per a una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta campanya aglutina les diferents bicicletades que se celebraran a tot Catalunya per conscienciar i motivar la població sobre el fenomen del canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de CO2.

L’organització espera mantenir el nombre d’inscrits dels últims anys, amb xifres properes al mig miler de ciclistes. De fet, l’any 2009 es va registrar el rècord de participació, amb 933 ciclistes, i l’any passat la xifra de participants va sobrepassar els 400 ciclistes.

La Festa de la Bicicleta, compta amb més de 40 voluntaris que vetllen per la seguretat de tots els participants, té un ampli ressò popular, començant per la implicació, a més dels clubs ciclistes de Valls, de les diferents escoles i instituts de la ciutat de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari