El cicle de cinema en versió original a TGN, en perill

L’associació cultural Anima’t porta organitzant aquestes sessions cinematogràfiques des de l’any 1999

10 septiembre 2020 08:20 | Actualizado a 10 septiembre 2020 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Tarragona ha comptat fins a començaments de 2020 d’una programació estable de cinema en versió original gràcies a la col·laboració de l’associació Anima’t, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Tarragona. D’aquesta manera s’ha pogut gaudir d’algunes produccions sense una distribució comercial suficient, donant una oportunitat a grans obres mestres. Malauradament, l’estat d’alarma decretat el 14 de març va obligar a suspendre la projecció d’algunes de les produccions triades per aquesta edició com Génesis, En la sombra o Súper empollonas.

Futur incert

Al maig quan just s’aixecava el desconfinament, segons explica Jacob Dalmau, president de l’Anima’t, «la Fundació Catalunya La Pedrera ens va anunciar que deixava de col·laborar amb nosaltres». Malgrat la pèrdua d’un dels col·laboradors, l’associació va continuar preparant la programació del 2020-2021 (uns films que es comencen a veure normalment després de Santa Tecla i que s’allarguen fins al març) confiant amb el suport de la Diputació de Tarragona encarregada de cedir l’Auditori on es porten a terme les projeccions cada diumenge.

Però, com si es tractés d’una pel·lícula d’intriga, aquesta setmana «tot i el compromís i les mesures de reducció d’aforament i seguretat establertes», comenta Dalmau, «la Diputació s’ha tirat enrere i ens ha comunicat que no obrirà l’Auditori fins al 2021». Un equipament que va passar a ser de gestió directa de la Diputació el novembre de 2013 i que acull, a més de les projeccions de cinema en versió original, activitats de teatre i musicals. Un espai amb reconegudes condicions acústiques que complementa les dues sales de teatre de la ciutat, Teatre Metropol i Teatre Tarragona.

La notícia els ha deixat desconcertats «donat que ja teníem tota la feina de selecció feta», però no donen encara per perdut el cicle i estan disposats a trucar a totes les portes possibles per tirar endavant un cicle que el 2019 va celebrar vint anys de programació.

Tarragona és l’única capital de província que no té programació estable de cinema en versió original fora del circuit comercial.

Comentarios
Multimedia Diari