Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El folk aranès d’Alidé i la seva frescor

El grup Morena i la seva ‘tradipatxanga’ van acompanyar una nit perfecta de ball d’envelat Sota la Palmera 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alidé Sans va tocar ahir a la redacció del ‘Diari de Tarragona’. Foto: Lluís Milián

Alidé Sans va tocar ahir a la redacció del ‘Diari de Tarragona’. Foto: Lluís Milián

El Festival Sota la Palmera va acollir el diumenge 30 de juliol una nit ideal per la música d’arrel i folk tradicional portat per la incombustible Alidé Sans & Paulin Courthial. 

El grup de Juneda Morena va oferir un final de festa amb versions divertidíssimes dels temes més antològics de la història de la música.
Alidé escriu, compon, interpreta i canta en aranès les seves pròpies cançons des de ben jove. En el seu primer CD, titulat Eth Paradís ei en tu, passa la música que li agrada (reggae, soul, rumba, tradicional) pel sedàs de les arrels araneses. 

A l’escenari, determinació i temperament s’acompanyen d’una guitarra, acordió o piano, tot dibuixant-nos algunes situacions de la nostra realitat quotidiana i fent-nos reflexionar sobre diferents aspectes de nosaltres mateixos, i de la societat, amb una barreja de frescor, vitalitat, força i innocència pròpies d’una jove crescuda entre muntanyes, una veu que despunta lliure, amb una energia indomable, i en occità (aranès). Per a aquesta ocasió, es presenta en format duo, al costat del guitarrista del Llenguadoc Paulin Courtial, amb qui treballa des de la tardor de 2015.

Professor de guitarra a la regió de Tolosa i graduat superior en guitarra clàssica, forma part de la nova generació d’artistes que operen en diversos camps musicals. Caracteritzat per una actitud força activa en la música contemporània, aporta el seu toc personal a la música d’Alidé a través d’un so modern i una tècnica depurada. 

Morena diuen que fan ‘tradipatxanga’: adapten els hits de la música lleugera i festiva de les darreres dècades, posant-los una lletra en català que fa girs constants a les lletres originals i que defensa l’humor, i les toquen amb instruments com acordió, gralla, clarinet, bateria i veu. Un petit cabaret on hi ha música, històries, personatges i on es defensen els sons que identifiquen Catalunya com a país sense deixar de banda el llenguatge de la música moderna i llatina.

D’estètica carrinclona i xarona, amb el rosa xiclet com a color corporatiu, Morena et transporta al seu món sonor i et convida a participar en una revetlla catalana sense complexos.

Temas

Comentarios

Lea También