El món casteller es reuneix a Valls per viure una nit plena d'emocions

Durant l´acte celebrat al Centre Cultural,es van repartir deu premis amb l´objectiu de reconèixer trajectòries de persones i entitats,a més de fer balanç de la temporada passada

19 mayo 2017 20:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 400 persones procedents de 80 colles castelleres d’arreu del país es van reunir ahir a les nou de la nit al Centre Cultural de Valls per viure la 10a Nit de Castells, organitzada per la Revista Castells i l’Ajuntament de Valls.

La gala va estar protagonitzada pels deu reconeixements atorgats als protagonistes del panorama casteller, posant èmfasi en la temporada passada. Així, els premis es van repartir entre algunes de les principals places, com Valls, Vilafranca, Terrassa, el Vendrell, Tarragona i Barcelona, a més d’altres de més recents, com Molins de Rei, Begues, Santpedor i Prada de Conflent.

Una de les novetats de la Nit va ser la seva retransmissió en directe en un total de 19 televisions locals de Catalunya gràcies a una coproducció de la Xarxa i TAC12. D’aquesta manera, la gala va adquirir un caire més televisiu, sent presentada per Carles Cortés, del programa Finet i pel mig, de La Xarxa; i Elisabet Carnicé, de Quarts de nou, de TVC.

Les entrevistes amb protagonistes del món casteller van fer avançar l’acte, on també es van intercalar vídeos elaborats per a l’ocasió. Un dels moments més emotius va ser quan es va entregar el premi a la trajectòria, que reconeix una figura emblemàtica que hagi destacat per la seva activa trajectòria fent castells.

El guardó va ser per a la vallenca Helena Llagostera, membre de la Colla Joves dels Xiquets de Valls. Fa més de 30 anys que està al món casteller i destaca per haver estat la primera, i per ara única, cap de colla de la Joves de Valls. Segons Llagostera, aquest premi és «tot un honor» i representa un «reconeixement a totes les dones castelleres».

Una altra de les novetats de la Nit va ser la incorporació d’un desè premi tot coincidint amb els 10 anys que fa que se celebra aquesta gala. Es tracta del premi Descarregat, que vol distingir aquelles colles que hagin destacat per la seva seguretat i ambició. Aquest ha sigut el cas dels Nens del Vendrell, colla que es va emportar el reconeixement.

L’acte es tancava de la mà del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva. I és que la seva conselleria va ser guardonada amb el premi Ambaixador de Castells, un premi que reconeix a persones o institucions que, sense formar part del món casteller, contribueixi a difondre’ls. Així, amb aquest premi es vol que es prenguin els castells com «un exemple de la imatge i els valors que Catalunya pot oferir al món».

Comentarios
Multimedia Diari