El nou barrilet celebra els 25 anys del Retaule

Un estoig d´edició limitada reuneix dues ampolles inèdites de Chartreuse i quatre sotagots amb imatges de l´antiga destil·leria

19 mayo 2017 18:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amàlia Alonso

Avui s’ha presentat el disseny del nou barrilet i de les ampolles de Chartreuse inèdites per la Festa de Santa Tecla 2016. L’envàs on es consumeix, comparteix i transporta la beguda de la festivitat, està dedicat al 25è aniversari del Retaule, la representació ballada de la vida de la patrona. A més, aquest any de manera excepcional, s’ha preparat un estoig d’edició limitada amb dues ampolles de Chartreuse i quatre sotagots col·leccionables amb imatges de l’antiga destil·leria a Tarragona.

«Per a nosaltres és una alegria mantenir viu aquest vincle amb la ciutat i sobretot, amb els tarragonins», ha assegurat la Marianne Waffelaert, responsable de Chartreuse Difusion. Una vegada més, els monjos Cartoixans han elaborat un Chartreuse groc de 43 graus, en lloc de 40 graus com és habitual, per rememorar el licor que es produïa antigament a la plaça dels Infants de la ciutat. Una novetat d’aquesta edició, és la creació d’un estoig festiu per a col·leccionistes. Aquest paquet conté una ampolla de Chartreuse groc i una de color verd, totes dues amb el cartell de Santa Tecla a la seva contra etiqueta, i quatre sotagots amb imatges de la destil·leria tarragonina. «Només n’hem fet 900 i ja es poden trobar a les botigues especialitzades en licors de la ciutat», ha apuntat Waffelaert. «Són poquets però així tindran més valor», ha afegit l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. El preu de l’estoig dependrà de cadascuna de les botigues.

La decoració del barrilet canvia cada any i per aquest motiu s’ha convertit en un objecte molt especial per als tarragonins. Així doncs, des de Chartreuse se sumen a la celebració dels 25 anys del Retaule. La marca de la beguda de festes, en col·laboració amb l’Esbart de Santa Tecla, ha dissenyat un barrilet platejat amb algunes de les imatges característiques de la dansa en negre. «Ells van proposar el color i que incloguéssim el logotip, nosaltres vam voler afegir la imatge del pilar», ha explicat l’Eloy Gaspar, el creador del logotip de l’aniversari. «El disseny va sortir molt ràpid i molt bé, va ser fàcil posar-nos d’acord», ha continuat Gaspar.

La Marianne Waffelaert també ha anunciat que la cinquena destil·leria dels monjos Cartoixans ja està en construcció i es preveu que estigui en funcionament el proper 2018. Les instal·lacions es situen a la regió francesa d’Aiguenoire, al centre del massís de Chartreuse i més proper al monestir. «Va ser molt emotiu veure com, a una regió tan allunyada de Catalunya, Tarragona hi està tan present», ha afirmat l’alcalde mentre feia memòria de l’acte oficial on es va col·locar la primera pedra.

El Chartreuse també serà protagonista d’altres actes de Santa Tecla, com per exemple del tradicional ‘Café, copa i puro per un duro’ a la plaça del Rei. A més a més, els restaurants membres de l’associació ART(E) proposen unes jornades de cuina amb Chartreuse i el Casino oferirà un taller de cocteleria amb Chartreuse. «Tarragona va salvar el licor i aquesta és una manera d’agrair-li», ha respòs Waffelaert sobre la relació entre la beguda i la ciutat. L’alcalde també ha recordat que «tot i que esperem que es begui molt de Chartreuse, s’ha de fer un consum moderat i responsable per no caure en el costat fosc de la galàxia».

 

Comentarios
Multimedia Diari