El pla per pagar el deute no agrada als productors de La Canonja

Abans de retornar els estalvis als impositors,  la secció de producció vol saber com s’ha arribat fins a aquesta situació

10 agosto 2017 17:58 | Actualizado a 10 agosto 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La manera com retornar el 20% dels estalvis als socis impositors de la Cooperativa Agrícola de la Canonja era el tema a tractar durant l’assemblea extraordinària dels socis productors, que va tenir lloc ahir. La proposta principal del pla de viabilitat que va presentar el consell rector no va convèncer als productors, que van demanar explicacions sobre com s’ha produït aquest deute a pagar, un total de 800.000 euros. 

La proposta es basa a descomptar 12 cèntims d’euro per cada quilo de producte, –com per exemple, oliva–, que els socis lliurin a la Unió de Cooperatives i, amb aquests diners, es podran retornar el 20% dels estalvis als socis impositors de la Cooperativa. Aquest descompte es farà durant un període de 12 a 15 anys. D’aquesta manera que, el productor no haurà de pagar, d’una sola vegada, el deute, «sinó que, sense notar-ho, ja l’haurem pagat», assegura Jordi Bofarull, soci productor de la Cooperativa Agrícola de la Canonja. Ara bé, qui vulgui abandonar el vaixell, haurà de pagar-ho tot de cop. Per calcular el deute que ha de retornar cada un dels productors es fa una mitjana dels quilos de producte que s’han lliurat a la Cooperativa durant els últims cinc anys i es multiplica per 1,77. 

La proposta de pla de viabilitat va ser frenada pels productors, que es van emplaçar a una nova reunió a finals d’agost, per tal de conèixer millor les causes que han portat a la Cooperativa a aquesta situació. «Tenim clar que els productors serem qui haurà de pagar aquest deute, però, primer, volem saber com hem arribat fins aquí», explica Jordi Bofarull, qui afegeix que «tot i que nosaltres mai vam demanar els extractes bancaris reals, considerem que no tenim la culpa. Volem demanar responsabilitats». 

El passat 3 d’agost, la Caixa Agraria de la Cooperativa Agrícola de la Canonja va començar a ingressar part dels estalvis retinguts als comptes bancaris dels socis impositors. Amb aquesta primera fase, els afectats recuperaran almenys el 45% dels seus estalvis, després que l’Ajuntament hagi comprat el patrimoni de l’entitat per 1.250.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari