El president Puigdemont inaugura demà la Firagost

El certamen, però, obrirà les seves portes ja a les 10 del matí, omplint els carrers de la capital de l'Alt Camp

19 mayo 2017 18:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment demà la Firagost 2016, acte que tindrà lloc a les set de la tarda, al Saló de sessions de l’Ajuntament de Valls, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, i altres autoritats. Posteriorment faran una completa visita al recinte firal.

Per passejar i veure el magne aparador, que és la Firagost, no caldrà esperar pas la inauguració oficial, puix que demà, a partir de les 10 del matí, ja s’obriran al públic les exposicions que ompliran de gent d’arreu els carrers i places del centre de la capital de l’Alt Camp.

Valls i comarca es disposen a viure dimarts i dimecres dues jornades d’activitat agrícola-comercial amb la Firagost, l’exponent d’aquest sector del camp, més popular de Catalunya, en el qual tots els actes i exposicions són públics i gratuïts. El fet d’arribar el certamen a la 62a edició el reafirma, pel seu conjunt d’actes, com la ‘festa major del camp català’.

La mostra acollirà més de 350 expositors en un espai ocupat de més de 40.000 m2, la qual cosa representa més d’1,5 km d’exposicions al centre de Valls, degudament habilitats amb les típiques veles.

La seva procedència és dels llocs més diversos de Catalunya. Entre els expositors, més d’una trentena de cooperatives agrícoles del país.

El visitant hi trobarà fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria, alimentació artesanal, fruits secs, que podran tastar i comprar. A més a més, no hi faltarà una àmplia mostra de ceràmica i artesania, ni la que ofereix les novetats en maquinària agrícola i automoció.

Firagost restarà obert de les 10 del matí de demà dimarts, fins a la matinada, per acabar el dimecres al voltant de dos quarts de nou del vespre.

Actes complementaris

Paralel·lament hi haurà un conjunt d’actes complementaris, com una conferència sobre els incendis, exposició de bonsais, mostra de cerveses artesanes, actuacions musicals, xerrada sobre agricultura bioenergètica, el concurs d’arrossegament de cavalleries amb trineu, el de portadors de saques d’avellanes, i actuació castellera, entre molts altres.

És recomanable fer-se amb el llibret programa-guia de la Firagost per situar-se degudament, estar informat i no perdre’s res del molt i interessant què s’hi ofereix.

Comentarios
Multimedia Diari