Els reusencs marxen de vacances amb el segon 5de8 de la temporada

Els Xiquets de Vila-seca reediten el 3de7 i la Joves completa el castell gran número 3000 de l’època moderna a Sitges i renuncien al quatre

28 julio 2019 16:45 | Actualizado a 28 julio 2019 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La tarda d’ahir dissabte va deixar bons registres per part de totes les colles, en diades menors però que van servir per començar a forjar el que espera de cara a l’agost, amb diades d’alt nivell com Firagost, Bisbal o Sant Magí.
La diada més destacada de casa nostra va ser la del barri de Santa Anna de Reus, on els Xiquets de Reus van tancar el que era el seu primer tram de temporada, amb castells que ja havien fet però que cada un d’ells tenia el seu especial interès.
Van obrir la diada amb el 4de8, el cinquè de l’any i semblava que per fi han trobat la mida, ja que el carro gros va ser el millor de la temporada. Nota a destacar va ser el canvi d’un dels terços que s’estrenava en aquella posició i pot ser que aquest fet, sigui el detonant de tenir l’alineació de quatre destinat a pujar un pis més en els mesos que venen.
A segona ronda, van encarar el segon 5de8 del curs, que tot i tenir millors mides que el de la setmana passada, van haver de treballar-lo més, ja que el segon de la rengla va patir en excés. Punt positiu també pels de la camisa avellana, ja que van fer rotacions als poms de dalt.
A tercera ronda els reusencs van afrontar el 2de8 amb folre, castell insígnia dels Xiquets i que com els anteriors, també presentava algun canvi, com per exemple un dels terços que fins aleshores, l’havia fet al pis de quarts.
Ara, els reusencs marxen altre cop de vacances i tornen la segona setmana d’agost amb cites importants com la Festa Major de Gràcia o Cornudella, on per paraules dels co-caps de colla Edu Valls i Maria Alegret, volen dur-hi el 3de9 amb folre. Si ho aconseguissin, s’anotarien una dada a la història en descarregar el primer 3de9 amb folre del Priorat.
Al seu costat, van actuar els Brivalls de Cornudella que no passen per un dels seus millors moments. De sortida, van encarar el 3de6 de manual que no va suposar cap problema.
A segona ronda, el 2de6 va ser el castell triat per la colla de la camisa blava, el tercer que duien a plaça enguany i que sols havien aconseguit descarregar en una ocasió. Van tancar la diada amb el 3de6 amb el pilar i d’aquesta manera, sembla que fins a la seva Festa Major no trauran el castell de set.
La tercera colla van ser els Margeners de Guissona que ahir al matí van tenir un imprevist, al tenir l’enxaneta titular indisposada. Així i tot, van poder arreglar-ho però es va notar a l’hora de fer els castells.
Van fer el 3de6 amb el pilar i el 3de6, dues construccions amb uns tempos molt lents a causa d’aquest canvi de canalla a última hora. A tercera ronda, per manca de camises, van fer el pilar de 4 per sota.
A la Pineda, els Xiquets de Vila-seca van aconseguir tornar a descarregar el 3de7, després d’un intent desmuntat. A més a més van fer el 2de6 i el 4de6.
Al seu costat, van actuar els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que aquest cap de setmana tenen doblet, avui actuen al barri de Maria Cristina de Tarragona.
Els de la camisa verda van fer una diada tranquil·la amb el 2de7, 4de7 amb el pilar i 5de7. Avui, el seu plantejament pot anar per una cosa semblant.
A Altafulla, van actuar la colla local que va aconseguir repetir el 3de7 com a castell més destacat, a més a més de sumar-hi el 5de6. Els Xiquets del Serrallo van completar tres castells de set i els Nois els dos bàsics de set. Els de Súria van realitzar construccions de sis pisos.
La dada històrica de la jornada es va veure a Sitges, on la Colla Joves va fer el castell de nou o superior número 3000 descarregat de l’època moderna. Finalment però, van renunciar a l’atac del 4de9 amb folre i van fer una diada amb castells de vuit.
Les altres estrenes destacades van ser el 4de8 amb el pilar dels Castellers de Vilafranca, castell que feia dos anys que no feien i que apunta maneres per apujar-se un pis més de cara les pròximes setmanes.
Els Bordegassos de Vilanova, a la mateixa diada que els vilafranquins, van estrenar el 3de8 i de cara la setmana vinent volen sumar-hi el 4de8.

Comentarios
Multimedia Diari