Els veïns del Barri Antic de Valls proposen zones verdes a l'aparcament Mossos d'Esquadra

La proposta ha estat presentada a l'Ajuntament per l'Associació Barri Antic i ara s'està a l´espera que la regidoria estudiï el projecte i doni una resposta a la petició

19 mayo 2017 21:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

30 places d’aparcament i zones verdes és el projecte que l’Associació Barri Antic ha proposat al consistori vallenc per a l’aparcament provisional de zona blava que actualment s’està construint a l’àmbit Mossos d’Esquadra, situat sota la plaça de l’Oli, al centre de la ciutat.

Es tracta d’una alternativa al projecte que està duent a terme actualment el consistori. En aquest sentit, el que proposa l’Ajuntament és crear un espai amb 32 aparcaments i la incorporació de nous contenidors. Els veïns, per la seva banda, han respectat la idea del pàrquing, però aposten per jardineres i la presència de bancs i espais de jocs per a infants. Per aconseguir-ho, l’Associació fa una reubicació i aposta per situar els espais d’estacionament al centre, deixant lliures els laterals, que és on hi hauria aquestes zones verdes.

La proposta, que busca millorar la imatge del Barri Antic, ha estat elaborada per un equip d’arquitectes a partir dels suggeriments realitzats per veïns i veïnes a través d’un procés participatiu dut a terme al llarg del mes d’octubre. El resultat, fet públic ahir al vespre, va ser presentat dimarts de la setmana passada, 24 de novembre, a la regidoria del Barri Antic en una reunió mantinguda amb la regidora Judit Fàbregas, que assegura que s’està estudiant la proposta. «Aquesta setmana, els serveis jurídics ens han de donar una resposta, però ara per ara no en sabem res. El que hem vist és que els treballs en aquest àmbit no s’han aturat», explica Medir Cucurull, el president de l’Associació Barri Antic.

Tot i que la regidoria està estudiant la proposta, des de l’Associació es destaca que Fàbregas va explicar durant la reunió que el projecte que està portant endavant l’Ajuntament ja està aprovat i, per tant, no es tenen gaires esperances que el projecte dels veïns prosperi.

Paral·lelament, durant la primera jornada del procés participatiu de l’Associació Barri Antic, feta el 18 d’octubre, els veïns i participants van fer quatre rutes pel centre de la ciutat i van detectar diverses incidències, des de problemes socials a arquitectònics i de seguretat.

Totes elles van ser fotografiades i es van reunir en un sol dossier, presentat també per part de l’Associació a la regidora de Barri Antic, Judit Fàbregas, a la reunió del dimarts passat.

Comentarios
Multimedia Diari