Els veïns del Barri de la Xamora de Valls demanen una millor accessibilitat

Els vallencs que viuen en aquesta zona volen una rampa que connecti la plaça dels Pins amb el carrer Pont de Goi.Aquesta és una de les propostes dels pressupostos participatius que enguany té una partida de 200.000 euros

22 agosto 2018 11:35 | Actualizado a 22 agosto 2018 11:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Barri de la Xamora és un dels més antics de la ciutat, hi ha 180 cases unifamiliars i es caracteritza per ser un barri tranquil. Està a prop de la Biblioteca Popular, l’església del Lledó i el passeig dels Caputxins.Els veïns fa anys que demanen una rampa d’accés que connecti el carrer Pont de Goi amb la plaça dels Pins. 


A la Xamora les persones grans amb dificultat estan separades per murs i escales. Un veí que visqui al carrer Gaià i vulgui anar al carrer Puigjaner amb cadira de rodes o cotxet s’ha de desplaçar fins a la carretera del Pla i pujar fins a la Xamora, ja que el pendent de la Guàrdia Civil és superior. La proposta és realitzar una rampa d’accés a la plaça dels Pins, així el barri no estaria dividit i tampoc la ciutadania vallenca, sobretot la gent gran i gent amb cotxets. 


«Una persona gran pot tardar 45 minuts, i amb la rampa en cinc minuts estaria a l’altre carrer», explica el president de l’Associació de federacions i pedanies de Valls, Andreu Garcia.
Fa anys que els veïns demanaven una rampa que connectés les dues parts. Ara un veí ho ha proposat als pressupostos participatius de Valls. «Han fet l’estudi i és viable», afegeix Garcia. La partida d’inversions d’aquesta edició és de 200.000 euros i les propostes es donaran a conèixer el proper mes de setembre. Un altre dels problemes que pateix el barri és l’aparcament. 
«Hi ha carrers estrets i la gent aparca damunt les voreres», afegeix el president dels veïns, Andreu Garcia.


La mateixa tònica
La ciutat té 17 barris contant Fontscaldes (pertany al terme de Valls). Un dels problemes que es repeteix en els altres és la pressió d’aigua. «Des de Sorea s’estan fent tractaments i l’Ajuntament està treballant per això. Alguns barris tenen una fuita», puntualitza Garcia. L’incivisme, la seguretat i la neteja són punts que també es repeteixen en molts punts de la ciutat. «Hi hauria d’haver més vigilància en alguns punts perquè hi ha vandalisme», manifesta el president de l’Associació de Federacions i pedanies de Valls, Andreu Garcia.


Un barri dels més nous de Valls és el Fornàs. Aquest és el que s’ha dotat de més equipaments en els últims anys. Un skatepark, un parc de barres i el passat mes de juny es va anunciar de la construcció d’una pista de bàsquet al barri del Fornàs, en concret a la zona d’esports urbans, on ja ubiquen l’skatepark, la pista de BMX i el parc de barres.
La construcció de la pista de bàsquet, per un import de 49.338 euros IVA inclòs, és un dels projectes seleccionats per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius d’aquest any 2018.
Les obres inclouen la construcció de la pista en aquesta solar de 2.575 m2 i la instal·lació d’una tanca perimetral, a més de mobiliari urbà i arbres a l’espai. Al barri del Fornàs hi viuen aproximadament 2.000 persones.

Comentarios
Multimedia Diari