Espectacles infantils per fomentar el consum responsable de l’aigua

El 16, 17 i 18 d’agost els jardins del Teatre Metropol acolliran una nova edició del cicle de teatre TarrAQUAnins

14 agosto 2020 09:50 | Actualizado a 14 agosto 2020 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja han esdevingut un clàssic de les festes de Sant Magí. Per quart any consecutiu El Club dels Tarraconins i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) programen TarrAQUAnins, un cicle teatral d’espectacles infantils i familiars sobre la cura i el respecte de l’aigua. Unes representacions que combinen el coneixement sobre un bé tan escàs com l’aigua sense deixar de banda l’entreteniment.

El cicle arrencarà aquest diumenge 16 d’agost i enguany, a diferència de les anteriors edicions, quan s’havia celebrat al vestíbul del Teatre Tarragona, s’han programat nou representacions (tres per dia) als jardins del Teatre Metropol per garantir les mesures de seguretat davant la pandèmia de la Covid-19. Així es disposarà de gel desinfectant per als assistents i s’ha previst una distribució que guardi els dos metres de distància.

L’aforament és limitat, i per aquest motiu caldrà reservar les localitats amb cita prèvia a través de la web tarracoticket.cat.

A més, com a fet excepcional, el cost simbòlic de l’entrada serà 1 euro per cobrir els costos d’aquest servei.

L’horari de les representacions serà el mateix cadascun dels tres dies (16, 17 i 18 d’agost): les 12 h, les 17.30 h i les 19 h.

Com és habitual, tres artistes del territori especialitzats en narrativa infantil com el Joan Rioné (Genovesa, Narratives teatrals), l’Agus Farré i la Núria Garcia (cia Dosdetres) ajudaran a conèixer el trajecte que fa una gota d’aigua des que cau del cel fins que arriba a la nostra aixeta i quines tasques comporta la seva gestió i tractament.

L’objectiu és sensibilitzar sobre l’ús que fem de l’aigua i l’impacte al medi que això suposa. També es vol fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta per a ús de boca i prevenir l’abocament de residus domèstics que malmeten el procés de sanejament com els bastonets per les orelles, els olis o les tovalloletes d’un sol ús

‘Gotes d’aigua sobre
una fulla d‘alzina’

Les tres primeres representacions previstes enguany tindran lloc diumenge 16 d’agost. De la mà de Joan Rioné Genovesa Narratives Teatrals obre el cicle de TarrAQUAnins amb el seu espectacle, Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina, que destaca per la seva estètica acurada i una història màgica.

‘Aigualida’

Dilluns 17 d’agost entra en escena l’Agus Farré amb la seva història plena de tradició i misteri Aigualida, una versió d’una llegenda que recorda quan els humans s’abastien de l’aigua que els donava el cel i que arribava a la llacuna gràcies a una serp ancestral. La gent agraïa els dons amb cançons i pau, però tot va canviar amb l’arribada d’un ésser estrany.

L’última gota’

Per últim, dimarts 18 d’agost la Núria Garcia en nom de la companyia teatral Dosdetres portarà l’espectacle L’última gota, una narració amb un toc clown i un munt d’aventures en què la protagonista és Goteta, una gota d’aigua que sempre arriba tard. Un dia s’adorm tant que quan arriba ja no queda ningú, han marxat sense ella i no hi ha cap pista de les seves amigues. Ella s’espanta molt perquè no vol ser l’última gota, ella el que vol és viatjar pel món amb les altres gotes d’aigua i veure la terra mullada i nadar entre els peixos...

Des del 2016

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona i El Club dels Tarraconins treballen conjuntament des del 2016 en el marc del respecte al medi ambient i en la cura del cicle integral i antròpic de l’aigua.

L’empresa municipal i el club infantil realitzen accions de sensibilització mediambiental a través d’aquest cicle durant tot l’any. En concret, espectacles passats s’han traslladat d’altres ocasions a les escoles perquè a les classes s’està incidint molt els darrers anys en el reciclatge i l’ús dels recursos naturals.

De fet, els impulsors d’aquest cicle infantil asseguren que tot sovint són els nens els que provoquen canvi d’hàbits dins de l’àmbit familiar.

Comentarios
Multimedia Diari