FOTOGALERIA Concentracions a Cambrils, Amposta, Reus, TGN i Tortosa en suport a Mas, Ortega i Rigau

Els manifestants llencen crits d'independència i contra la justícia espanyola davant l'Ajuntament

19 mayo 2017 21:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Unes 700 persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça de la Font de Tarragona per expressar el seu rebuig a les imputacions d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l'organització del procés participatiu del 9-N. La concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis, també ha aplegat a les portes de l'Ajuntament diversos regidors tarragonins de CiU, ERC i la CUP, així com els diputats electes Germà Bel i Montserrat Palau, de Junts pel Sí. Els concentrats, que han llençat crits d'independència i contra la justícia espanyola, han entonat l'Estaca i Els Segadors.

A Reus la mobilització ha estat més massiva, en total unes 2.000 persones. El jutge Santiago Vidal ha estat una de les persones que ha realitzat parlaments,i ha afirmat que la primera decisió que prendria "el nou Tribunal de Catalunya de la República Catalana" seria l'anul·lació del judici a Lluís Companys.

Concentració a la plaça del Mercadal de Reus. Foto: Francesc Gras

 

150 a Tortosa 

L'acte a Tortosa ha començat amb puntualitat anglesa i ho ha fet directament amb la lectura del manifest del Pacte Nacional Dret a Decidir per part de la tinten d'alcalde de la ciutat, Meritxell Roigé. Els assistents, unes 150 persones, han aplaudit llargament les paraules del manifest. No hi ha hagut crits ni pancartes entre els ciutadans concentrats en suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, imputats per la convocatòria del 9-N, però la concentració s'ha mantingut durant més d'un quart d'hora a les portes del consistori tortosí, a la plaça d'Espanya, -més coneguda popularment com la plaça de l'Ajuntament-, una nomenclatura que alguns grups polítics municipals volen portar a debat al plenari.

A la concentració s'hi ha reunit bona part dels regidors de Tortosa, excepte els del PP i el PSC. En canvi, sí que hi ha participat exdirigents del PP, com l'exportaveu del grup popular al Parlament, Josep Curto. També s'han sumat a la concentració de suport representants de les entitats civils. La lectura del manifest l'ha fet la tinent d'alcalde, Meritxell Roigé. L'alcalde de Tortosa ha excusat la seva presència perquè assistia al ple del Senat des d'on també ha volgut mostrar el seu suport a Mas, Rigau i Ortega, abans de començar la seva intervenció.

La pluja, que ha estat caient de manera intermitent durant la tarda d'aquest dimarts a Tortosa, ha respectat bona part de la concentració però ha obligat a participar-hi paraigües en mà. Quan als volts de tres quarts de vuit ha tornat a començar a ploure, la gent s'ha dissipat i s'ha donat la manifestació per acabada.

 

Comentarios
Multimedia Diari