Grans i petits animen els primers actes en la preobertura del Museu Casteller de Valls

El cap de setmana va servir per posar en valor el fet casteller i per escalfar motors de cara a la pròxima obertura d’aquest equipament a la ciutat. El calendari d’activitats es perllongaran durant aquest mes i el de maig

08 abril 2019 08:44 | Actualizado a 08 abril 2019 08:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest ha estat a Valls un cap de setmana marcat per les activitats en família organitzades pel Museu Casteller de Catalunya per posar en valor el fet casteller, abans de la preobertura d’aquest equipament a la ciutat. 

Aquest diumenge, a partir a les 11 h, i a les 12.30 h, van ser moltes les famílies vallenques que van acudir a la plaça de l’Oli per acompanyar els més menuts a descobrir ‘el primer castell’, una activitat lúdica i interactiva en què, a través del joc, van ser els protagonistes de l’experiència castellera per experimentar noves sensacions (alegria, entusiasme, desencís, angoixa...) dels castellers.

Uns tallers dissenyats per M. Joana Virgili, mestra i llicenciada en història, que en el decurs de la seva vida professional ha publicat diferents treballs didàctics i de divulgació històrica. I del tot didàctic i divertit és el joc per la mainada, «amb els titelles castellers que donen la benvinguda als petits, l’oportunitat de vestir-se amb l’equipament casteller, fins i tot el casc protector, en el cas del pom de dalt», comentava Joana Virgili. Per altra banda, el matí de dissabte es va donar el tret de sortida a aquest calendari d’activitats que es perllongarà durant tots els caps de setmana dels mesos d’abril i maig. 

El programa va arrencar doncs amb una concorreguda sessió de titelles i contes castellers, a la plaça Pilar Prim (davant la biblioteca) que van permetre la visualització dels castells des de la mirada dels infants. 

Iniciar la mainada
A destacar, que la diada de Sant Jordi tindrà caràcter especial, en horari de tarda, ja que hi haurà nova edició de titelles i contes castellers, a les 17,30 h, i ‘El teu primer castell’ a les 19 h. Les activitats són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. 

Una bona ocasió per iniciar-se la mainada en el fet casteller, des d’una vessant lúdica i participativa, amb trencaclosques inclòs, conèixer també el vestuari i el mapa de les localitats amb existència de colles castelleres.

Comentarios
Multimedia Diari