Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus a Tarragona

S’adreça a agents culturals, estudiants, professionals de l’educació i educadors de museus i d’espais d’art

Diari de Tarragona

Whatsapp
El MAMT acull el 10 d’abril la XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus. FOTO: Cedida

El MAMT acull el 10 d’abril la XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus. FOTO: Cedida

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull el pròxim dimecres, 10 d’abril, la XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV). La jornada, adreçada a universitaris i professionals del món educatiu i museístic, enguany tractarà sobre la creativitat. 

Sota el títol ‘Museus i creativitat. Art i pensament creatiu per a un món canviant’, la jornada comptarà amb la participació de diversos experts que compartiran les seves experiències i perspectives sobre el potencial conjunt de l’art, la creativitat i l’educació. 

Els ponents parlaran de la creativitat en el marc de les arts, però també aparellada amb habilitats com la flexibilitat de pensament, la fluïdesa d’idees o la capacitat de respondre a un problema, entre d’altres. 

La XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus comptarà amb les ponències de la professora de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Plàstica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, Cristina Trigo; les tècniques del Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Esther Fuertes i Sandra Figueras; la docent i productora de projectes EducArtístics, Marta Berrocal; les membres de l’equip Bolimi. Art i Educació, Vane Julián i Lila Pascual, i les professores de dibuix d’Educació Secundària i Batxillerat i coordinadores del projecte L’artista va a l’Escola, Eloisa Valero i Thais Salvat. 

Les inscripcions es poden fer al web del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (www.dipta.cat/mamtpedagogic). L’assistència a la jornada té un cost de 16 euros.

Tallers creatius
D’altra banda, també es realitzaran tallers creatius complementaris a la jornada, a l’Aula d’Art de la Universitat Rovira i Virgili. El 9 d’abril a la tarda es durà a terme el taller Construcció d’escultures amb materials plàstics, a càrrec de l’artista Ester Fabregat, i l’11 d’abril a la tarda Creació d’un mural participatiu, amb Nil Bartolozzi. Les inscripcions als tallers s’han de fer a banda a aulaarturv@gmail.com i les places són limitades. 

L’objectiu de la jornada de Pedagogia de l’Art i Museus del MAMT és posar en valor la utilitat pedagògica dels museus. Per aquest motiu, els destinataris són principalment agents culturals de la demarcació, professionals de l’educació, estudiants i educadors de museus i d’espais d’art. 

Temas

Comentarios

Lea También