Josep Ramon Tules: «La clau per a mantenir-se jove és fer coses que t’agradin i gaudir-les»

El serrallenc, més conegut com a Pitu Mosquits, ha estat escollit com a Perpetuador de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2018 

14 septiembre 2018 16:16 | Actualizado a 14 septiembre 2018 16:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Josep Ramon Tules, més conegut com a Pitu Mosquits, encara  aquestes festes de Santa Tecla d’una manera més especial que mai. Enguany, la seva designació com a Perpetuador de les Festes de Santa Tecla l’agafa en un moment dolç, amb molta energia i implicat en mil projectes. 
Els noms propis que el llliguen estretament amb Tarragona són molts i de sectors diferents, des dels Castellers del Serralo -entitat de la qual va ser membre fundador i en la qual, després de 25 anys en actiu, ara col·labora en tasques de gestió- fins al pas de la Presa de Jesús, passant per la Confraria de Pescadors, l’entitat de reconstrucció històrica Milícies Urbanes de Tarragona, l’històric i recuperat Tarragona Futbol Club o Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues Castellers i Castelleres. A més, tal com ell mateix explica, sempre està a punt «per donar un cop de mà en qualsevol entitat de la ciutat que m’ho demani». 

De fet, és habitual veure’l donant un cop de mà en activitats de tot tipus i, fins i tot, s’encarrega de cuinar els seus ja famosos plats de peix i arrossos. La clau de tot plegat, segons explica, és no parar per a seguir-se mantenint en forma, «fer coses que t’agradin i gaudir-les», detalla. 
«Els de casa meva tenen una paciència enrome, ja que sempre estic implicat en mil coses i anant d’un lloc cap a un altre», comenta. A la veu se li nota l’agraïment per a un reconeixement que arriba després de més de tres dècades de profunda implicació en el teixit associatiu, cultural, tradicional i esportiu de la ciutat. 

Enguany, en Pitu Mosquits espera, amb impaciència i la dosi justa de nervis, la Crida a les Festes de Santa Tecla, en la qual -a més a més de rebre el reconeixement com a perpetuador d’enguany- dirigirà unes paraules en nom de tots els teclers i tecleres d’honor, aquells que des de fa anys participen de manera activa a Santa Tecla i fan possible moltes de les cites habitual del calendari de la Festa Major. «Vull agrair a la meva colla castellera i a totes les entitats que m’han donat suport durant aquests anys”, exclama, emocionat, mentre afegeix que “és un orgull» poder representar la tradició de Tarragona durant aquests dies plens d’actes i de trobades amb amics i coneguts. 

Un serrallenc d’arrel, crític amb la gestió de la ciutat 

Entre la Setmana Santa, el futbol, els castells, Tarraco Viva i altres conceptes que defineixen la vida de Josep Ramon Tules, el barri que el va veure néixer és potser el més important. «Sóc serrallenc mil per mil», explica. Darrere d’aquesta afirmació s’hi amaga una vida que es va iniciar al carrer Espinach i una trajectòria professional vinculada al mar. 

«Els del barri em diuen, per a fer-me enrabiar, que ja no sóc del Serrallo perquè visc a Torres Jordi», explica, somrient, un posat que li canvia quan parla dels problemes que marquen la realitat dels carrers més mariners de la ciutat. «A banda dels arranjaments que s’han fet recentment a primera línia de mar, els carrers del Serrallo estan més bruts del que tocaria i hi ha problemes, en alguns punts, d’inseguretat», clareix quan arriba el moment de parlar d’aspectes en clau local que l’incomoden, una expressió que es repeteix a l’hora de parlar dels Jocs Mediterranis que Tarragona ha acollit enguany, un esdeveniment que qualifica com un «acte fallit en alguns aspectes i que encara hem de veure com repercutirà en la ciutat». 

De moment, l’agenda que inclou els plans de futur més immediats de Tules està plena de Santa Tecla, unes dates que anima a viure «al carrer, amb seny, però de manera plena». Ell, per la seva banda, assegura que no es perdrà les cites que basteixen aquests dies, com la Baixada de l’Àliga o el Seguici Popular. Un any més, seguirà col·laborant amb la festa. 

Comentarios
Multimedia Diari