Karol Green i el BCN Soul Choir en un concert solidari amb Mans Unides

Amb un repertori del gòspel més actual, actuaran aquest diumenge al Teatre Tarragona

01 noviembre 2019 07:20 | Actualizado a 01 noviembre 2019 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No sempre és fàcil gaudir de gòspel en directe al territori. Aquest diumenge és possible, al Teatre Tarragona (19 hores), amb el Barcelona Soul Choir, en un concert solidari a favor de Mans Unides. «Hi haurà molt de ritme, però també moments molt solemnes. Tenim diverses solistes que són impressionants. Una miqueta és com l’expressió de la vida i com en la vida hi ha de tot, així en el concert. Molta festa i molta intensitat alhora», assenyala la directora del Barcelona Soul Choir, la cantautora Karol Green.

Espiritualitat i emoció conjuntes és el que els espectadors trobaran en Rejoice!, sentiment. «Les cançons de gòspel parlen molt de Déu, però jo sempre ho enfoco de manera molt universal. Digues-li déu al que vulguis, a una posta de sol per exemple. Tothom pot arribar a entendre que no ho hem creat nosaltres, això. És una mica donar les gràcies a aquesta energia, a què estem aquí», comenta la directora.

Moments màgics que, a més a més, són solidaris, ja que els beneficis de Rejoice! es destinaran a Mans Unides, a un projecte de millora de la seguretat alimentària de 60 famílies camperoles, majoritàriament indígenes lencas, del Departament de la Paz, a Hondures.

Solidaritat amb Hondures

Com explica Teresa Potau, voluntària de l’Organització No Governamental, l’Associació civil Solidaritat treballa en aquesta regió per millorar la producció i diversificació d’aliments amb tècniques agroecològiques sostenibles per tal que les famílies puguin viure dignament en petites parcel·les anomenades la ‘Finca humana’. Es tracta de granges amb un habitatge i terreny propi on la família conrea productes destinats a la seva alimentació i els excedents es comercialitzen per a cobrir les necessitats de la llar.

I que millor manera de col·laborar que amb música? El Barcelona Soul Choir està format per 23 cantants amb experiència d’anys. «És el meu projecte més personal, en què tinc ganes d’investigar més musicalment. I les veus d’aquesta coral són triades expressament», explica Karol Green. Una coral que a Tarragona arriba amb Adri González al piano, Enric Ez al baix i Caspar St Charles a la bateria. Un concert que transmet bons missatges «perquè fa falta. Hem de tornar a les arrels, reforçar els companys, l’amor, el respecte, el fet de tractar-nos bé. El gòspel remarca aquesta unió de persones, que som tot un, aquesta positivitat i el fet de tirar endavant», conclou Karol Green.

Comentarios
Multimedia Diari