L'ACA millora el funcionament de captacions d'aigua de la presa de Siurana

Les tasques han consistit en reparar la bomba que hi ha al desguàs de fons

ACN

Whatsapp
Embassament de Siurana, a la comarca del Priorat. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

Embassament de Siurana, a la comarca del Priorat. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

L'Agència Catalana de l'Aigua ha millorat el funcionament de les captacions d'aigua que hi ha a la presa de Siurana, a la comarca del Priorat. Els treballs, amb una durada de tres mesos i amb un cost de 5.500 euros, s'han concentrat, principalment, en reparar i millorar el funcionament de la bomba que permet captar aigua des del desguàs de fons (base de la presa), segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. Així mateix, també s'ha instal·lat un variador de freqüència que farà més eficient l'operativitat de la bomba i reduirà el seu consum energètic.

El Departament recorda que el sistema de captació d'aigua per a l'abastament des de la presa de Siurana agafa el recurs mitjançant dues cotes diferents: una corresponent als desguassos de mig fons i l'altra als desguassos de fons. L'operativitat de les dues captacions, per tant, és fonamental per a la garantia del servei, ja que en moments en què les reserves estiguin baixes es podrà captar aigua des del desguàs de fons. Per tant, els treballs duts a terme incrementaran la garantia en el subministrament, ha apuntat el Departament.

La presa de Siurana va ser construïda l'any 1972 i destina l'aigua emmagatzemada a satisfer les demandes tant urbanes com agrícoles.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También