Más de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona podria denegar el polèmic pla urbanístic de la Budellera

URBANISME. Diversos informes conclouen que el projecte incompleix prescripcions normatives i tècniques

ACN

Whatsapp
El president de la Junta de Compensació de Propietaris de la Budellera, José Luis García. FOTO Pere Ferré

El president de la Junta de Compensació de Propietaris de la Budellera, José Luis García. FOTO Pere Ferré

L’Ajunament de Tarragona votarà dijous vinent en un ple extraordinari la denegació del polèmic pla urbanístic de la Budellera, que preveu la construcció d’uns 4.000 habitatges a la zona de Llevant de la ciutat.

La Comissió informativa de Territori ha avalat aquest divendres portar la qüestió al ple, atesos els informes que apunten a l’incompliment de diverses prescripcions normatives i tècniques en els àmbits d’urbanisme, mobilitat o Protecció Civil. El conseller de Territori i portaveu del govern, Xavier Puig, ha explicat que es tracta de qüestions que eren "vinculants" i “han estat reiteradament desateses” per part dels promotors. Per tant, ha insistit Puig, la decisió respon a criteris “estrictament tècnics” i no polítics.

El pla parcial urbanístic 24 ja havia estat suspès en tres ocasions per l’anterior govern municipal a l’espera de les rectificacions exigides als promotors, però si el ple n’avala la denegació, quedarà pràcticament enterrat.

El pla no compleix les prescripcions tècniques vinculants de la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona de gener del 2017, entre les quals destaca la necessitat d’executar el sector en polígons i no en fases tal com va plantejar la junta de compensació. Això, segons els serveis tècnics municipals “impedeix donar compliment als requisits legalment establerts a l’ordenament urbanístic vigent”. Cal recordar que els 150 propietaris dels terrenys han presentat un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat perquè consideren que aquesta exigència no està contemplada en el pla general.

D’altra banda, el pla de la Budellera desatén moltes de les prescripcions tècniques municipals i no s’ajusta a l’ordenament normatiu. Puig ha explicat que entre els informes desfavorables hi ha els que corresponen als àmbits de Coordinació d’Urbanisme, Patrimoni Històric, Mobilitat i Convivència i Intervenció. A més, el pla tampoc no disposa de l’informe de Carreteres que ha de detallar la connexió de la Budellera amb l’A-7.

La proposta d’acord que haurà d’aprovar el plenari dijous vinent passa per assumir els informes emesos pels serveis municipals i denegar l’aprovació inicial del pla de la Budellera per “deficiències no esmenables”. El portaveu del govern ha insistit que aquesta és una decisió presa sobre criteris tècnics i ha afegit que, si s’aprova, els promotors haurien de començar el projecte “de zero” en cas que volguessin tirar-lo endavant.

Malgrat tot, en el terreny polític Puig ha estès la mà a la resta de forces polítiques per tal d’asseure’s “a parlar” i buscar solucions. “Mecanismes tècnics per decidir aturar o redimensionar el pla com a Ajuntament hi són. Només cal voluntat política i veure qui vol agafar el guant des de l’oposició”, ha subratllat el republicà, qui també ha opinat que el pla de la Budellera "està allunyat de la voluntat de la majoria de la ciutadania".

Els grups municipals d’ERC, En Comú Podem i la CUP han votat en comissió a favor d’elevar la denegació del pla al plenari, mentre que el PSC, Cs, JxTGN i el PP s’han abstingut.

Temas

Comentarios

Lea También