Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Tarragona retalla terminis del Pla de Sanejament

L’exercici comptable s’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de 6.294.779,16 euros

Diari de Tarragona

Whatsapp
El regidor Pau Pérez ha explicat aquest matí la liquidació del pressupost. FOTO: Mauri

El regidor Pau Pérez ha explicat aquest matí la liquidació del pressupost. FOTO: Mauri

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la liquidació del pressupost del 2017 amb un romanent de tresoreria per despeses generals de 6.294.779,16 euros.

Després de finançar la incorporació de romanents i de la despesa compromesa a l'exercici 2018, els recursos disponibles són de 3.071.615,79 euros.

Aquesta quantitat es destinarà, en primer lloc, a l’amortització de deutes per un import de 2,7 milions d’euros. Amb aquesta operació, l'Ajuntament continuarà reduint –un any més– a zero els deutes pendents d'exercicis anteriors.

En segon lloc, es destinaran 3.071.615,79 a substituir el finançament de determinades inversions del pressupost d’enguany, que estaven previstes amb venda de patrimoni.

Els recursos disponibles per 2018 són de 3.071.615,79 euros

Amb aquest romanent de tresoreria –i en funció dels criteris que determini el Ministeri d’Hisenda– l’Ajuntament de Tarragona destinarà el romanent de tresoreria a habitatge social, a la millora dels centres educatius, al Pla de Biblioteques, a la substitució de contenidors soterrats i a inversió en via pública a tota la ciutat.

“L’Ajuntament de Tarragona ja s’ha avançat amb l’acompliment del Pla de Sanejament. S’ha fet una bona execució dels ingressos i les despeses, així ho demostra la liquidació del pressupost de 2017. Podrem sortir un any abans del Pla de Sanejament i l’Ajuntament de Tarragona reduirà a zero els deutes pendents d’exercicis anteriors”, destaca el conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez. I conclou:Una dada més i rellevant és que l’execució del pressupost supera el 90,04 per cent, això demostra que les coses les hem fet bé”.

Compliment del període mig de pagament a proveïdors

Una de les dades més positives és que el període mig de pagament a proveïdors se situa en 19,19. Aquesta xifra indica que està per sota dels 30 dies establerts segons la normativa vigent.

En la línia del que marca el Pla d’Ajust

Finalment, l’informe reflexa que hi ha un encaix entre el pressupost municipal i el Pla de Sanejament aprovat el 24/07/2009 i el Pla d’Ajust, que es va elaborar per incrementar les inversions.

Temas

Comentarios

Lea También