La Casa de les Punxes de Valls està en venda

L‘edifici està protegit com a bé cultural d’interès local, però el propietari assegura que no hi ha cap problema per fer-hi obres

09 febrero 2019 10:43 | Actualizado a 09 febrero 2019 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Casa de les Punxes és un edifici de Valls protegit com a bé cultural d’interès local (BCIL), i és una casa singular a la capital de l’Alt Camp. 

Es troba ubicada davant de l’Institut Narcís Oller, i darrere de l’estació del ferrocarril. Fa temps que estava abandonada, però ara els propietaris l’han posat a la venda.

«S’hauria de reformar per les condicions que presenta». Fa uns anys s’hi volien construir habitatges però el promotor finalment es va tirar enrere.

El venedor assegura que van estar mirant els permisos i si hi havia algun problema, ja que es tracta d’una casa catalogada. «No hi ha cap problema en fer obres o ampliar-ho». En total la Casa de les Punxes té 1273,91 m2 de solar, i es podria ampliar la planta baixa fins als 1300 m2. Té bones vistes i un jardí.

Començaments del segle XX
L’edifici, que data de començaments de segle XX, és força singular i té reminiscències de castell bretó. En el seu origen pertanyia a l’empresa Galimany de productes insecticides.

Es tracta d’un conjunt aïllat format per un edifici per habitatge i fàbrica. La casa és de planta baixa i té tres pisos. La seva estructura és irregular. 

El cos central presenta totes les portes de la planta baixa modificades. En el primer pis hi ha tres balcons amb portes resseguides per motllures amb ornamentació floral modernista. A l’esquerra, i fent cantonada, hi ha un cos sobresortint de planta quadrada, que presenta una petita terrassa a l’alçada del primer pis. A la banda dreta s’aixeca una torre de base circular d’inspiració medieval amb coberta cònica de ceràmica verda. 

El material de la construcció és maó arrebossat i pintat, amb petits detalls decoratius de ceràmica i maó. De fet, constitueix una distingida combinació d’elements historicistes (la torre quadrada amb merlets i la torre circular amb coronament cònic) i elements modernistes (les motllures de les finestres, la forja, la ceràmica vidriada i el coronament sinuós de l’edifici). Hi ha un cartell que anuncia que està en venda, i a l’espera que algú s’interessi per l’edifici. «S’hi podria fer un restaurant, una seu social, o qualsevol mena de negoci. Està ben ubicada», conclou el propietari.

Comentarios
Multimedia Diari