La Conca millorarà les condicions de les depuradores de la comarca

L'objectiu és optimitzar el consum d´energia i millorar la seguretat. Una de les actuacions més destacades és la de Montblanc, on es redistribuirà i s´ampliarà l´edifici de control

19 mayo 2017 21:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà està treballant en l’optimització energètica i en la incorporació de millores en totes les depuradores de la comarca: Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Senan i els col·lectors en alta de Vimbodí, Poblet i les Masies.

Les actuacions s’inclouen en el nou període de gestió iniciat a principis d’any per part del Consell Comarcal de la Conca de Barberà –ens gestor de les instal·lacions– i l’empresa UTE Sanejament Conca de Barberà, on ja es preveia realitzar una sèrie d’inversions d’optimització.

Concretament, a Senan s’està remodelant la caseta de control, igual que a Montblanc, on es realitzarà una de les accions més destacades. En aquest últim cas, es redistribuirà tot l’edifici de control i es construirà una nova zona per tal de poder ampliar el laboratori i el magatzem.

L’objectiu és convertir aquesta instal·lació en la base logística de les cinc plantes que hi ha a la Conca de Barberà. De fet, tal com ja destacava el conseller comarcal de Medi Ambient, Joan Güell, al mes de gener, «es necessita una base suficient i àmplia que ofereixi unes bones condicions per als treballadors i que també permeti automatitzar tot el procés».

D’altra banda, s’augmentarà el rendiment de la depuradora de Montblanc a través del canvi de les membranes dels difusors del reactor i l’adquisició de noves bombes, sondes de control i variadors per a diversos punts del sistema. Aquestes accions permetran millorar energèticament el cost i la sostenibilitat del tractament.

Pel que fa a Santa Coloma, s’estan col·locant dos nous equipaments pel reactor que contribuiran en l’eficiència, mentre que pel Parc Fluvial de l’Espluga de Francolí s’ha adquirit un nou quadre elèctric per tal d’automatitzar els equipaments i evitar avingudes d’aigua d’entrada a la instal·lació. A més a més, també es construirà una caseta per millorar les condicions de seguretat dels treballadors.

L’última depuradora de la comarca en posar-se en marxa va ser la de Solivella. Durant els darrers anys ja s’ha anat automatitzant i adaptant a la gestió de la resta de depuradores. Es preveu, però, que se segueixi ajustant per tal d’optimitzar energèticament el seu funcionament.

Comentarios
Multimedia Diari