La DO Conca de Barberà espera una bona collita

A dia d´avui, tots els cellers de la DO Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques, com el chardonnay

19 mayo 2017 18:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i que la climatologia ha afectat algunes zones de la comarca, la DO Conca de Barberà preveu que enguany hi haurà una bona producció de raïm, tant en quilos com en qualitat.

Des de la denominació d’origen s’explica que les altes temperatures i les poques pluges han fet que el gra de raïm no creixi. A més, les pedregades van afectar zones com Sarral, Solivella, Blancafort i part de l’Espluga de Francolí. Tot i això, es preveu una quantitat de quilos semblant a la l 2015. Pel que fa a la qualitat, s’assegura que serà «excel·lent».

Així mateix, cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, «amb un raïm sa i un bon procés de maduració». També s’apunta que el trepat, la varietat autòctona i que és més rústica i resistent, serà de qualitat.

A dia d’avui, tots els cellers de la DO Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques, com el chardonnay. També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i ara ja es començarà amb el macabeu. Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya, que es preveu que s’allargui fins a mitjan octubre.

Comentarios
Multimedia Diari