Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

La DO Conca de Barberà espera una bona collita

A dia d´avui, tots els cellers de la DO Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques, com el chardonnay

Montse Plana

Whatsapp
L'edifici de l'Agrícola de Barberà es un dels referents arquitectònics de la Conca. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

L'edifici de l'Agrícola de Barberà es un dels referents arquitectònics de la Conca. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

Tot i que la climatologia ha afectat algunes zones de la comarca, la DO Conca de Barberà preveu que enguany hi haurà una bona producció de raïm, tant en quilos com en qualitat.

Des de la denominació d’origen s’explica que les altes temperatures i les poques pluges han fet que el gra de raïm no creixi. A més, les pedregades van afectar zones com Sarral, Solivella, Blancafort i part de l’Espluga de Francolí. Tot i això, es preveu una quantitat de quilos semblant a la l 2015. Pel que fa a la qualitat, s’assegura que serà «excel·lent».

Així mateix, cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, «amb un raïm sa i un bon procés de maduració». També s’apunta que el trepat, la varietat autòctona i que és més rústica i resistent, serà de qualitat.

A dia d’avui, tots els cellers de la DO Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques, com el chardonnay. També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i ara ja es començarà amb el macabeu. Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya, que es preveu que s’allargui fins a mitjan octubre.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También