La DO Tarragona vol potenciar la varietat macabeu com a insígnia

La verema d’enguany, que es preveu que s’allargui fins a la primera quinzena d’octubre, arrenca amb la previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que l’any passat

29 agosto 2019 09:00 | Actualizado a 29 agosto 2019 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els productors de raïm de la DO Tarragona han començat la verema amb previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que l’any passat.

En total els viticultors de la DO Tarragona, segons ha explicat el president Vicenç Ferré, colliran al voltant de 4.300 hectàrees, un 45% de la varietat macabeu. Aquesta és la predominant i la DO vol impulsar-la com a varietat insígnia. De fet, no hi ha cap celler que no en tingui. Per darrere d’aquesta xifra hi ha l’ull de llebre, que és la varietat predominant en vins negres i el merlot, en menor mesura. Els primers a iniciar la verema van ser alguns viticultors de la Ribera d’Ebre i aquesta setmana s’hi han sumat els viticultors de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès. De fet, la DO Tarragona aglutina quatre comarques diferents. La major part dels cellers de la DO Tarragona han arrencat la verema. Amb tot, enguany la collita és més tardana. A l’Alt Camp, per exemple, la verema es concentrarà sobretot al setembre. «Els últims tres anys s’havia avançat més degut a les sequeres. Enguany es preveu una verema a l’antiga i el 15 de setembre serà el punt més àlgid», va assegurar el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré. D’entre la vintena de varietats de la zona, el macabeu és la predominant.

La previsió és que la verema s’allargui fins a la primera quinzena d’octubre a les zones d’interior que tenen una maduració més tardana. Les pluges de fa unes setmanes han estat beneficioses i no suposaran cap problema per la seva sanitat i qualitat del raïm.

Més qualitat que quantitat

Enguany es preveu collir 1 milió de quilos més respecte l’any passat. Amb tot l’objectiu dels productors no és la quantitat sinò la qualitat. «Ara hem fet una conversió tots, no tan el volum sinò a la qualitat d’aquest raïm», va afirmar Roger Soler de Cellers Blanch. Entre la quarantena de cellers -uns trenta embotelladors i deu elaboradors- comercialitzen dos milions d’ampolles. Un 75% es ven al mercat nacional, especialment Catalunya, i un 25% s’exporta, sobretot a Xina, EUA i nord d’Europa. Entre altres reptes de la DO, es pretén incorporar més petits cellers per dotar-la de més dinamisme. El clima de la DO Tarragona i la influencia directa del mar, amb una orografia suau ofereixen uns vins suaus, frescos i tipicament mediterranis. La DO Tarragona es va crear al1945 i el seu primer reglament es va aprovar pel Ministeri d’Agricultura el 1947.

Comentarios
Multimedia Diari