La Diputació aprova un nou càrrec per a Quim Nin

ERC critica la creació d'aquesta figura i la CUP carrega que se li assigni un sou de 62.000 euros bruts anuals

28 septiembre 2018 16:57 | Actualizado a 06 octubre 2018 19:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El plenari de la Diputació de Tarragona d'aquest divendres ha aprovat la creació del càrrec de diputat delegat de la Presidència, que ocuparà Quim Nin. El debat, que s'ha produït sense Nin a la sala per una qüestió legal, s'ha centrat en el sou de la nova plaça, de 62.000 euros bruts anuals, que la CUP ha criticat.

La proposta de modificació de l'acord per afegir el lloc de diputat delegat de la Presidència en el règim retributiu dels càrrecs amb dedicació exclusiva i parcial de l'ens s'ha aprovat finalment amb 17 vots a favor de CiU, PSC i Ciutadans i amb el rebuig dels 7 diputats d'ERC, que han criticat la creació d'aquesta figura, i del diputat de la CUP.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha defensat que la tasca del diputat delegat de Presidència servirà per "guanyar en eficàcia" i que a Nin "no se li ha fet res a mida".

Nin va prendre possessió fa un mes com a diputat de la Diputació de Tarragona arran de la renúncia de Montserrat Carrera. La CUP, que no entén els canvis i els considera "contradictoris", ha criticat el "ball de cadires i càrrecs". D'altra banda, i pel que fa a la modificació de sou, el diputat cupaire, Edgar Fernández, ha defensat que els "sous de banquers i empresaris no són adequats per al servei públic". "Tenir sous alts fa perdre perspectiva social", ha lamentat Fernández.

ERC també ha rebutjat la modificació del cartipàs "a sis mesos d'acabar el mandat" i existint dues vicepresidències i han argumentat que hi ha "pocs fonaments" per donar llum verda. El portaveu, Pau Ricomà, ha lamentat que no s'hagin donat més explicacions abans.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha dit que "no hi ha hagut cap ball de cadires, i que Nin compta "amb tota la legitimitat". A més, ha argumentat que ja hi ha altres diputacions on funciona la figura de diputat delegat de Presidència i que ara, cap al final del mandat, s'ha donat l'oportunitat per crear-la aquí.

En aquest sentit, Poblet creu que aquesta figura pot ajudar en l'eficàcia de la corporació, portant totes aquelles qüestions de què ara s'ocupa Presidència, sobrecarregada. Així, Nin es farà càrrec també de Projectes Europeus i Regió del Coneixement.

Pel que fa als retrets pel sou destinat al nou càrrec, Poblet ha citat Abraham Lincoln per contestar el diputat de la CUP apuntant que "als que els sembli car el talent, és que no coneixen el preu de la ignorància".

Comentarios
Multimedia Diari