La Diputació de Tarragona continua amb la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i les diputades Sílvia Puerto, Imma Costa i Marta Blanch, llegeixen públicament el manifest amb motiu del 28 de juny, Dia per l'alliberament LGTBI

28 junio 2021 10:38 | Actualizado a 28 junio 2021 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona se suma a les reivindicacions del col·lectiu LGBTI+, amb motiu del 28 de juny. La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, i les diputades Sílvia Puerto, Marta Blanch i Imma Costa han llegit públicament la declaració aprovada pel Govern de la Generalitat en què es dona suport a les reivindicacions del col·lectiu i es referma el compromís en la defensa dels seus drets i en la lluita contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere. L'acte s'ha dut a terme aquest matí davant la façana del Palau de la Diputació.

La recent aprovació de la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d'Igualtat de tracte i no-discriminació, és un gran pas endavant atès que permet una protecció integral i per via administrativa contra la LGBTIfòbia, contra qualsevol mena de discriminació i per quan els diversos eixos de discriminació recauen sobre una mateixa persona , i preveu el desplegament d'un nou reglament sancionador, que es veurà complementat amb una nova eina dels Mossos d'Esquadra per la lluita contra la LGBTfòbia i els delictes d'odi.

A l'acte s'ha explicat que el fet de recloure'ns a causa de la pandèmia ha constatat "el grau de discriminació real de les persones LGBTI+ en el seu àmbit més proper i íntim com és el familiar", en especial de les persones trans* molt joves i de la LGTBI-fòbia a les xarxes socials. Ara que s'està tornant a una "certa normalitat", preocupa la multitud d'agressions físiques violentes que s'estan coneixent via mitjans de comunicació i xarxes.

A Catalunya, hi ha eines per ajudar a erradicar la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, com són els Serveis d'Atenció Integral LGBTI+ (SAI), desplegats a tot el territori (avui 110 serveis en funcionament) que, des de la proximitat, s'han convertit en punt d'informació, assessorament, recolzament de les persones LGBTI+ i de visibilització del col·lectiu, on pivoten les polítiques públiques LGBTI+ transversals, independentment del tipus de població o àmbit rural o metropolità.

El Govern de la Generalitat ha demanat a tota la ciutadania que s'impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGBTI+,i que les persones afectades no callin i utilitzin els canals que tenen al seu abast. També ha assumit la reivindicació d'una llei trans* estatal i el compromís de visibilitzar la campanya #ElsCimsPelsDretsLGBTI

El Consell Nacional LGBTI ha concretat una sèrie de demandes, com ara el fet d'instar al Govern de l'Estat perquè la Generalitat de Catalunya pugui gestionar el dret d'asil i la protecció de manera especial d'aquelles persones LGBTI+ que es troben en situacions vulnerables i d'aquelles que no han pogut accedir a una regularització de la seva situació legal, suprimir el contingut sexista i/o binarista en els impresos i formularis de les administracions públiques o disposar d'espais de trobada de les persones del col·lectiu LGBTI+ que viuen al món rural, que és un nombre menor i està més dispers.

Durant la lectura del manifest s'ha recordat el motiu pel qual se celebra el Dia per l'alliberament LGBTI, els anomenats fets de Stonewall – Estats Units d'Amèrica – que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones trans* i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d'alliberament LGBTI+.

Comentarios
Multimedia Diari