La Sindriada s’estén al Mercat de Torreforta per primer cop

El Mercat Central i el de Torreforta repartiran demà les 45 unitats de síndries en una edició sense la Watermelon Pool

13 agosto 2020 07:03 | Actualizado a 13 agosto 2020 07:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un dels actes que enguany es mantenen és la Sindriada solidària que, a més a més, experimenta una gran novetat respecte a l’any passat. El Mercat Central no és l’únic escenari on se celebra, ja que el Mercat de Torreforta acull per primer cop un dels esdeveniments més esperats de la Festa Major de Sant Magí. 

Els dos punts de repartiment de síndria estaran oberts demà de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores o fins a exhaurir els talls de la fruita. Tothom qui vulgui podrà acostar-s’hi a les parades promocionals dels respectius mercats i obtenir el seu tall a un preu simbòlic de 0’50 euros, que posteriorment es destinaran a la campanya ‘Aliments amb cor’ de la Creu Roja. Aquesta iniciativa solidària pretén destinar la quantitat recaptada a la compra de productes frescos dels mercats municipals per a les famílies més vulnerables de la ciutat.

Des de l’organització de la Sindriada solidària tenen previst repartir demà un total de 45 unitats de Sandia Fashion, el que significa que, entre els dos mercats, es distribuiran uns 400 talls de la fruita.

L’expansió enmig de restriccions
Des de l’empresa de mercats es valora molt positivament la inclusió del Mercat de Torreforta a la Sindriada. «Hem fet tot el possible per mantenir un dels actes més tradicionals i esperats de Sant Magí, perquè som conscients que ara, més que mai, els mercats municipals han d’esdevenir dinamitzadors socials i econòmics de la ciutat», apunta Dídac Nadal, president d’Espimsa, qui també recorda la voluntat de l’empresa municipal d’intentar replicar a Torreforta tot el calendari festiu de la ciutat i la bona acollida que tenen aquests actes per part del barri de ponent.

La Watermelon Pool, suspesa
Una de les opcions que no es volien posar damunt la taula era la de cancel·lar la Sindriada. «En un any tan excepcional, on tothom ho ha passat tan malament, teníem clar que era necessari mantenir els actes de forma simbòlica i no deixar d’organitzar els tan esperats com la Sindriada», assegura en Dídac Nadal qui, alhora, destaca les mesures de prevenció, seguretat i higiene que se seguiran. 

Tot i això, la Watermelon Pool, on tarragonins i tarragonines es remullaven a una piscina, sí que s’ha vist afectada per la situació sanitària i no es farà. Es tractava d’un concurs de popularitat on el guanyador triava l’entitat o associació on s’havia de destinar la recaptació de la Sindriada i de la Watermelon. 

Una altra de les novetats d’enguany serà que, al Mercat de Torreforta, la Sindriada coincidirà amb la inauguració de l’exposició ‘Teclicatures’ de l’artista visual tarragoní Tziqui Artworks, que estarà present al mercat durant tot el dia de demà, realitzant caricatures en directe.
Tots dos mercats municipals es vestiran de festa amb la imatge gràfica de les festes. A través de les xarxes socials se sortejarà marxandatge de Sant Magí 2020.

Comentarios
Multimedia Diari