La Societat Coral Aroma Vallenca celebra 150 anys de ‘Los Xiquets de Valls’

Música, llibres, exposicions, tradició i el món casteller protagonitzen els dies grans de la Fira. Els actes s’intensificaran al llarg del dia d’avui

20 octubre 2017 09:53 | Actualizado a 20 octubre 2017 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls segueix amb la Fira de Santa Úrsula. Ahir durant tota la jornada en horari comercial hi hagué el concurs d’aparadors castellers, que va atreure les mirades de nombrosos vianants. A la tarda, a la capella del Roser, es podia observar l’exposició fotogràfica ‘Les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Patrimoni Immaterial de la Humanitat’. També hi va haver òpera en directe: Don Carlos des de l’Ópera National de París. I els més petits van poder  assistir al taller de construccions castelleres amb el Nan Casteller i els Cims a la Botiga Lluïsa Vives del carrer de la Cort, número 9.


L’activitat també va omplir el Centre Cívic, on va tenir lloc la xerrada de La Marató de TV3 amb el tema d’enguany: malalties infeccioses.
A la mateixa hora al Pati i a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs, una cinquantena d’assistents van acudir a la presentació del llibre sobre la Societat Coral Aroma Vallenca i interpretació d’uns fragments de la composició Los Xiquets de Valls, de Josep Anselm Clavé, que enguany fa 150 anys de la seva estrena.
Joan Torné, president de la Societat Aroma Vallenca, va afirmar que «per nosaltres és una satisfacció molt grossa poder celebrar 150 anys de l’estrena. Hem hagut de treballar molt». «A més, presentar aquest llibre forma part de la història de Valls», va afegir.


Primerament la coral va interpretar diferents cançons com l’ Emigrant, el cant d’Els Segadors, els fragments de Los Xiquets de Valls, entre altres. Acte seguit es va fer la presentació del llibre sobre la Societat Coral Aroma Vallenca. Ramon Ripollès, l’autor del llibre, va afirmar que «vaig fer aquest llibre per encàrrec. Vaig buscar fonts i vaig parlar amb molta gent dels anys 40-50 fins a l’actualitat. La valoració és bona, ja que és tota una experiència. És la meva primera monografia històrica per conèixer la ciutat»


La jornada es va viure plena d’activitat. I és que la sala d’actes de Vallsgenera va acollir la conferència ‘A la descoberta del Call de Valls’, a càrrec de Francesc Murillo. Els assistents a l’acte van rebre una entrada gratuïta per assistir a la visita teatralitzada del Call de Valls. A les 19.30 hores hi hagué masterclass de Zumba a la plaça de la Vil·la Romana, 3.

Més tard, conferència de Martí Gironell. I el Bar de la Colla Joves Xiquets de Valls es va convertir en escenari de la xerrada ‘150 anys Los Xiquets de Valls, de Josep Anselm Clavé. Força, equilibri, valor i seny’, a càrrec de l’historiador Perre Ferrando.
Els actes d’ahir es van cloure amb la projecció d’El Viajante

Comentarios
Multimedia Diari