La comicitat més crítica a mans de Dames i Vells

La independència de Catalunya, l'Estat Islàmic i els Jocs del Mediterrani van ser els temes estrella d'enguany

19 mayo 2017 21:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diuen que la comicitat crea consciència. I aquesta és la intenció del Ball de Dames i Vells de Tarragona. Ahir va tenir lloc la primera de les deu representacions que farà el ball entre ahir i avui en el marc de les Festes. La sàtira sobre l’actualitat més punyent tant en l’àmbit municipal com estatal i mundial va ser la protagonista de l’actuació.

Dues hores abans de començar l’acte, la plaça que dóna nom al ball estava gairebé plena: símptoma infal·lible de l’èxit que té el Ball de Dames i Vells entre els tarragonins. Aquest any, el ball torna a les places, després d’haver actuat la Santa Tecla passada al Teatre Metropol, amb motiu dels 500 anys de vida del ball. Amés, com a principal novetat d’aquest any, els actors de Dames i Vells estaven microfonats, la qual cosa el públic va agrair.

El Ball de Dames i Vells està format per quatre matrimonis. Ells són vells i elles representen dones ordinàries que parlen de sexe a totes hores. L’alcalde, el rector i el sergent també participen de la funció. Les encarregades de controlar el timing i d’obrir les places eren un grup de vuit noies, que es fan dir el cos de seguretat. Els músics també són part imprescindible de la funció. Enguany, els temes més tractats als seus versots són la independència, l’Estat Islàmic, la baixa de l’alcalde Ballesteros i els Jocs del Mediterrani. Ahir, durant la primera representació, els presents no van poder parar de riure ni un segon. Toca Peron!

Comentarios
Multimedia Diari