Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La comicitat més crítica a mans de Dames i Vells

La independència de Catalunya, l'Estat Islàmic i els Jocs del Mediterrani van ser els temes estrella d'enguany

Carla Pomerol

Whatsapp
Dues hores abans de començar la funció, la plaça de Dames i Vells ja estava gairebé plena. Foto: Pere Ferré

Dues hores abans de començar la funció, la plaça de Dames i Vells ja estava gairebé plena. Foto: Pere Ferré

Diuen que la comicitat crea consciència. I aquesta és la intenció del Ball de Dames i Vells de Tarragona. Ahir va tenir lloc la primera de les deu representacions que farà el ball entre ahir i avui en el marc de les Festes. La sàtira sobre l’actualitat més punyent tant en l’àmbit municipal com estatal i mundial va ser la protagonista de l’actuació.

Dues hores abans de començar l’acte, la plaça que dóna nom al ball estava gairebé plena: símptoma infal·lible de l’èxit que té el Ball de Dames i Vells entre els tarragonins. Aquest any, el ball torna a les places, després d’haver actuat la Santa Tecla passada al Teatre Metropol, amb motiu dels 500 anys de vida del ball. Amés, com a principal novetat d’aquest any, els actors de Dames i Vells estaven microfonats, la qual cosa el públic va agrair.

El Ball de Dames i Vells està format per quatre matrimonis. Ells són vells i elles representen dones ordinàries que parlen de sexe a totes hores. L’alcalde, el rector i el sergent també participen de la funció. Les encarregades de controlar el timing i d’obrir les places eren un grup de vuit noies, que es fan dir el cos de seguretat. Els músics també són part imprescindible de la funció. Enguany, els temes més tractats als seus versots són la independència, l’Estat Islàmic, la baixa de l’alcalde Ballesteros i els Jocs del Mediterrani. Ahir, durant la primera representació, els presents no van poder parar de riure ni un segon. Toca Peron!

Temas

  • Santa Tecla 2015

Comentarios

Lea También